Scădere generalizată a principalelor burse europene

Scădere generalizată a principalelor burse europene
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:14

Principalele burse europene au încheiat în scădere tranzacțiile în ultima zi de tranzacționare din luna septembrie, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,95% și aproape toate sectoarele și bursele majore au fost în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile auto au condus pierderile, cu oscădere de 4%. Acțiunile companiilor de petrol și gaze au fost singurele care au crescut, cu 0,24%.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Agroland se finanțează prin obligațiuni corporative. Compania atrage mai puțin de jumătate din suma maximă țintită CITEȘTE ȘI Agroland se finanțează prin obligațiuni corporative. Compania atrage mai puțin de jumătate din suma maximă țintită

Stoxx 600 a încheiat luna septembrie cu o pierdere de 0,33%, au arătat datele LSEG.

Acțiunile grupului auto Stellantis, listate la Milano, au scăzut cu 14,7% după ce producătorul auto și-a redus previziunile anuale pentru 2024, pe fondul deteriorării ”dinamicii globale a industriei” și al concurenței din China.

Titlurile grupului Renault au închis luni în scădere cu 5,6%, în timp ce acțiunile Porsche au coborât cu 4% și Volkswagen cu aproximativ 2%.

Acțiunile companiei britanice Rightmove au încheiat ziua în scădere cu 7,7% după ce firma imobiliară australiană REA Group, a lui Rupert Murdoch, a declarat că nu mai vrea să cumpere cel mai mare portal imobiliar din Marea Britanie. Rightmove a respins o a patra propunere de preluare din partea REA Group la începutul zilei, declarând că subevaluează compania.

Începutul slab al săptămânii pentru piețele europene vine după ce indicele Stoxx 600 a închis vineri la un nou maxim record, deoarece acțiunile au primit un impuls din anunțul Chinei de săptămâna trecută, privind o serie de măsuri de stimulare care vizează susținerea economiei.

Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia CITEȘTE ȘI Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia

Inflația germană încetinește

În Europa, rata inflației a Germaniei a încetinit la 1,8% în septembrie, potrivit datelor preliminare publicate luni, în scădere de la 2% în august. Citirea a fost prognozată să fie de 1,9%, potrivit unui sondaj al economiștilor intervievați de Reuters. Cifrele ar putea crește șansele unei noi reduceri a ratei dobânzii de către Banca Centrală Europeană (BCE). Săptămâna trecută, datele preliminare au arătat că rata inflației armonizate atât în ​​Franța, cât și în Spania a scăzut sub ținta de 2% a BCE în septembrie.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,76%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 2%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, cu 1,01%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,73% și IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni