Bursele europene au închis în creștere, susținute de avansul burselor asiatice

Bursele europene au închis în creștere, susținute de avansul burselor asiatice
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Bursele europene au început săptămâna de tranzacționare cu o tendință pozitivă, închizând în urcare, susținute de creșterile înregistrate în Asia și de avansul de vineri de pe Wall Street, chiar dacă piața americană a avut luni o evoluție negativă, transmite CNBC.

Investitorii își îndreaptă acum atenția asupra prețurilor petrolului și așteaptă noi date economice, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Nordis Group contestă decizia judecătorilor de a admite cererea de insolvență a uneia dintre companiile grupului CITEȘTE ȘI Nordis Group contestă decizia judecătorilor de a admite cererea de insolvență a uneia dintre companiile grupului
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua de luni cu o creștere de 0,17%, componenta bunurilor de uz casnic conducând cu o creștere de 0,97%, în timp ce sectorul tehnologic a scăzut cu 0,65%.

Săptămâna trecută, Stoxx 600 a pierdut 1,8%, afectat de tensiunile geopolitice și creșterea prețurilor petrolului. Luni, contractele futures pentru West Texas Intermediate și Brent au atins cele mai mari niveluri din 30 august.

Indicele german DAX a scăzut totuși cu 0,09%, CAC 40, al bursei din Paris, a avansat cu 0,46%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,28%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,66%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 0,5%.

Analiștii BNP Paribas au subliniat că !piața s-a concentrat pe tensiunile dintre Israel și Iran”, subliniind o ”prudență sporită” pe piețele de energie.

Pe piața valutară, lira sterlină a scăzut cu 0,3% față de dolar, ajungând la 1,3077 dolari pe unitate, continuând tendința descendentă de săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni