Germania vrea să protejeze băncile de preluările străine

Germania vrea să protejeze băncile de preluările străine
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:44

Germania ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliere, a anunțat duminică publicația italiană La Repubblica, într-un moment în care UniCredit SpA caută să realizeze o fuziune cu Commerzbank AG, transmite Reuters.

Berlinul a fost surprins de majorarea participației deținute de UniCredit în Commerzbank, o mișcare care ar putea duce la o fuziune, conform băncii italiene, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Destinații turistice din România, promovate în SUA CITEȘTE ȘI Destinații turistice din România, promovate în SUA
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Guvernul german ar putea urma exemplul Poloniei, care are o lege menită să prevină cumpărarea integrală a unei bănci poloneze de creditori străini și prevede ca băncile să rămână listate la Bursa de la Varșovia, susține La Repubblica, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe din Germania a dezmințit că țara ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliere.

„Dezmințim această informație”, a declarat oficialul german.

Cu o participație de 21%, bancă italiană UniCredit este în prezent cel mai mare acționar de la Commerzbank, urmat de statul german (cu o participație de 12%) și fondul american de investiții BlackRock Inc (care deține aproximativ 7,2% din acțiuni).

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
banca