Bitcoin a scăzut la un minim din ultimele două luni, deoarece Rezerva Federală a SUA a semnalat că nu este încă pregătită să reducă dobânzile

Bitcoin a scăzut la un minim din ultimele două luni, deoarece Rezerva Federală a SUA a semnalat că nu este încă pregătită să reducă dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:44

Prețul Bitcoin a scăzut la aproximativ 57.000 de dolari pe unitate, atingând un minim din ultimele două luni, după ce Rezerva Federală a SUA a publicat procesele verbale de la reuniunea din iunie, indicând că banca centrală nu este încă pregătită să reducă ratele dobânzilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, bitcoin a scăzut în timpul tranzacțiilor cu aproximativ 5% în 24 de ore, la 56.837 USD pe unitate, coborând sub pragul de 57.000 USD pentru prima dată de la 1 mai, potrivit datelor de pe site-ul de analiză pentru criptomonede CoinGecko.

De la un “finanțator aproape nesemnificativ”, populația ajunge să asigure 10% din împrumuturile Guvernului. Cât este stocul de datorie deținut de cetățenii români CITEȘTE ȘI De la un “finanțator aproape nesemnificativ”, populația ajunge să asigure 10% din împrumuturile Guvernului. Cât este stocul de datorie deținut de cetățenii români

Ulterior, bitcoin a redus oarecum pierderile și s-a tranzacționat la 57.932,57 USD, în scădere cu 3,4% față de ziua de miercuri.

Moneda rivală ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu 5%, la 3.120 USD pe unitate, scrie News.ro.

Scăderile au avut loc după ce Rezerva Federală a publicat miercuri procesele-verbale de la reuniunea din iunie, care au arătat că oficialii băncii centrale sunt reticenți să scadă ratele dobânzilor până când date suplimentare nu vor arîta că inflația se îndreaptă în mod sustenabil către ținta de 2% a băncii centrale.

Ratele mai mari ale dobânzilor sunt de obicei mai puțin favorabile pentru bitcoin și alte criptomonede, deoarece diminuează apetitul investitorilor pentru risc.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 de dolari în luna martie a acestui an, după ce Comisia pentru bursă și valori m (SEC) obiliare a aprobat primul fond de tranzacționare la bursă pentru bitcoin la vedere, sau ETF.

ETF-urile permit investitorilor să cumpere un produs care urmărește prețul bitcoin fără a deține criptomoneda subiacentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda