Oficialii Federal Reserve înclină spre o reducere a dobânzilor în septembrie

Oficialii Federal Reserve înclină spre o reducere a dobânzilor în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Oficialii Rezervei Federale (Fed) au înclinat luna trecută puternic în favoarea reducerii ratelor dobânzilor în septembrie, unii dintre ei declarându-se chiar pregătiți să reducă imediat costurile de împrumut, potrivit minutelor reuniunii din iulie a băncii centrale americane citate de Reuters.

Potrivit „proceselor-verbale” ale reuniunii din 30-31 iulie, „marea majoritate” a oficialilor Fed „au observat că, dacă datele continuă să fie în general în conformitate cu așteptările, ar fi oportună relaxarea politicii (monetare) la următoarea reuniune” din septembrie, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție surpriză - Angst, în insolvență, intră în parteneriat cu cel mai mare lanț românesc de carmangerii. Transfer de 80% CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Angst, în insolvență, intră în parteneriat cu cel mai mare lanț românesc de carmangerii. Transfer de 80%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Luna trecută, Fed a decis să lase ratele dobânzilor neschimbate încă o dată, deschizând în același timp ușa către o schimbare a politicii sale monetare ultrastricte la reuniunea din 17-18 septembrie.

În contextul scăderii presiunilor inflaționiste, piețele financiare se așteaptă ca banca centrală americană să efectueze prima reducere a ratei dobânzii în septembrie, urmată de cel puțin încă una până la sfârșitul anului.

Acestea anticipează o reducere a ratei de până la 100 de puncte de bază în total în acest an.

„Mulți” oficiali ai Fed au declarat la reuniunea din iulie că au considerat că nivelul actual al ratelor este prea restrictiv, se arată în procesul-verbal.

FOTO Banca Transilvania - Anunț pentru clientii OTP Bank Romania. Prima facilitate introdusă CITEȘTE ȘI FOTO Banca Transilvania - Anunț pentru clientii OTP Bank Romania. Prima facilitate introdusă

„Unii” au apărat ideea că menținerea neschimbată a costurilor de împrumut ar avea ca efect o presiune mai mare asupra activității economice, în contextul încetinirii inflației.

Deși decizia de a nu modifica ratele în iulie a fost luată în unanimitate, se arată în procesul-verbal, „mai mulți” oficiali ai Fed au declarat că progresele înregistrate în ceea ce privește inflația, precum și creșterea ratei șomajului, au susținut „reducerea țintei (fondurilor federale) cu 25 de puncte de bază” la această reuniune sau „că ar fi putut susține o astfel de decizie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
sua