FOTO ANUNȚ Primul contract colectiv semnat la nivel de sector în domeniul bancar din România, cu aplicare generală

FOTO ANUNȚ Primul contract colectiv semnat la nivel de sector în domeniul bancar din România, cu aplicare generală
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:14

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că a fost semnat primul contract colectiv la nivel de sector în domeniul bancar din România, de prevederile acestuia urmând să beneficieze toți angajații din acest sector de activitate.

”În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social din care fac parte Guvernul, sindicatele și patronatele, s-a finalizat și semnat primul contract colectiv la nivel de sector în domeniul bancar din România. Acesta marchează o premieră în domeniul dialogului social, fiind primul contract colectiv care se aplică erga omnes, adică tuturor salariaților din sectorul de activitate, indiferent de afilierea lor sindicală sau de angajator”, au transmis oficialii Ministerului Muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Construcția unui lot din Canalul Siret - Bărăgan gândit de Ceaușescu, la licitație după 30 de ani CITEȘTE ȘI Construcția unui lot din Canalul Siret - Bărăgan gândit de Ceaușescu, la licitație după 30 de ani
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit acestora, semnarea contractului ”reprezintă un pas esențial în consolidarea dialogului social în România, garantând condiții de muncă mai bune și o protecție mai puternică pentru cei aproximativ 45.000 de angajați din acest sector al economiei”, scrie News.ro.

”Dialogul social și negocierile colective sunt piloni fundamentali ai unei piețe a muncii echitabile și eficiente. Acest contract colectiv la nivel de sector în domeniul bancar este o premieră care demonstrează maturitatea partenerilor sociali și angajamentul nostru de a proteja drepturile angajaților din toate sectoarele. Ministerul Muncii încurajează activ încheierea contractelor colective atât la nivel de unitate, de grup de unități, cât și la nivel de sector, pentru a asigura un cadru de muncă just și stabil”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

GRAFICE Băncile dau credite noi în lei populației la volume record. Și finanțarea firmelor în monedă națională este în revenire CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile dau credite noi în lei populației la volume record. Și finanțarea firmelor în monedă națională este în revenire

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță, totodată, că va continua să sprijine dialogul între partenerii sociali și să promoveze încheierea de contracte colective de muncă, care să garanteze o mai bună protecție pentru toți salariații din România.

FOTO ANUNȚ Primul contract colectiv semnat la nivel de sector în domeniul bancar din România, cu aplicare generală

viewscnt
Afla mai multe despre
contract colectiv
sector bancar