Commerzbank sprijină pe deplin strategia construită pe independență, le spune personalului noul CEO

Commerzbank sprijină pe deplin strategia construită pe independență, le spune personalului noul CEO
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:41

Conducerea Commerzbank susține pe deplin strategia sa construită pe independență, a declarat directorul general Bettina Orlopp, prima ei zi la conducerea băncii germane care este curtată de grupul bancar italian UniCredit, transmite Reuters.

Orlopp a spus că UniCredit, care a luat un pachet de acțiuni la a doua mare bancă din Germania, luna trecută, ar putea dori mai mult de la Commerzbank, adăugând că ”nu a fost ceva ce am ales”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală, mesaje în Parlament: La multe bănci centrale din lume, continuitatea e prevăzută de lege. La noi nu. Banca Centrală nu poate primi instrucțiuni, dar asta nu înseamnă că nu discutăm CITEȘTE ȘI Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală, mesaje în Parlament: La multe bănci centrale din lume, continuitatea e prevăzută de lege. La noi nu. Banca Centrală nu poate primi instrucțiuni, dar asta nu înseamnă că nu discutăm
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ea a făcut aceste comentarii într-o declarație video adresată personalului la câteva zile după întâlnirea cu CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel.

A doua cea mai mare bancă a Italiei face presiuni pentru o relație, în timp ce Commerzbank și-a perfecționat apărarea împotriva acestei intenții.

”Fiți siguri că lucrăm neobosit cu o echipă puternică de experți pentru a găsi cea mai bună modalitate de a trata cu UniCredit acum și în viitor. Dacă primim propuneri externe, le vom evalua profesional și corect, ținând cont de interesele tuturor părților interesate...”, a spus ea, potrivit unei transcrieri a videoclipului văzut de Reuters, a spus ea.

UniCredit a surprins Commerzbank atunci când a câștigat un pachet de 9% la aceasta, spunând că intenționează să cumpere mai multe acțiuni dacă va obține autorizația de reglementare, în timp ce făcea presiuni pentru discuții pentru a explora o legătură.

EximBank-ul SUA acordă credit de aproape 100 milioane dolari pentru ca România să avanseze cu proiectul mini-reactoarelor nucleare americane NuScale de la Doicești CITEȘTE ȘI EximBank-ul SUA acordă credit de aproape 100 milioane dolari pentru ca România să avanseze cu proiectul mini-reactoarelor nucleare americane NuScale de la Doicești

Mișcarea băncii italiene este cea mai ambițioasă încercare de fuziune a băncilor paneuropene, dar se confruntă cu obstacole politice considerabile în Germania, înaintea alegerilor naționale.

Conducerea Commerzbank, angajații și cancelarul națiunii, Olaf Scholz, și-au exprimat cu toții opoziția față de o potențială preluare, dar cel puțin un mare investitor și unii lideri de afaceri sunt în favoarea discuțiilor.

Orcel, care este mult timp interesat de o relație cu Commerzbank, a spus săptămâna trecută că ar fi cel mai bun rezultat.

În mesajul său adresat personalului, Orlopp i-a îndemnat pe angajați să lucreze ”cu calm și concentrare”, adăugând că este nevoie ”mai mult ca oricând” de a sta împreună.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
banca