Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări

Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări

Raluca Țintoiu

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 15:51

Raluca Țintoiu, fost director general al NN Pensii, a fost recrutată ca membru în Consiliul de Administrație al Eazy Asigurări, companie românească de asigurări cu capital integral autohton, recent lansată, parte din D Craig Holding, divizia de investiții condusă de Sacha și Augusta Dragic, care controlează și grupul de pariuri sportive SuperBet.

Numirea a fost avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Cea mai mare despăgubire plătită în baza unei asigurări de viață CITEȘTE ȘI ANUNȚ Cea mai mare despăgubire plătită în baza unei asigurări de viață
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Raluca Țintoiu a fost sancționată de ASF după ce, în aprilie 2017, NN Pensii a transmis clienților o informare despre existența în spațiul public a unor discuții privind o eventuală decizie de naționalizare a Pilonului II și recomanda acestora să se informeze.

Într-o ședință convocată atunci rapid, ASF a retras autorizația lui Țintoiu, care ocupa funcția de director general al NN Pensii din septembrie 2013.

Anterior deciziei ASF, președintele de atunci al PSD Liviu Dragnea a declarat că NN Pensii “a făcut un lucru nepermis” când a trimis informarea către clienți, iar ASF și Ministerul Finanțelor Publice “trebuie să sancționeze foarte mult".

FOTO Metropolitan Life lansează două polițe speciale. Vrea să încheie 4.000 de contracte în următoarele 12 luni CITEȘTE ȘI FOTO Metropolitan Life lansează două polițe speciale. Vrea să încheie 4.000 de contracte în următoarele 12 luni

Prin sancțiunea aplicată în aprilie 2017, Țintoiu a primit o interdicție, pe o perioadă de 10 ani, să candideze pe o funcție care necesită avizul ASF sau al unei instituții similare din UE.

A fost cea mai dură amendă aplicată vreodată de ASF pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private (Pilonul II).

Ea a obținut însă la Curtea de Apel București (CAB), în octombrie 2018, atât anularea amenzii, în cuantum  de 100.000 lei, și reautorizarea ca director general al administratorului de pensii, cât și obligarea ASF să-i plătească și 1.000 euro ca daune morale

În noiembrie 2020, Raluca Țintoiu a câștigat definitiv un proces cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și a obținut, în urma respingerii apelului instituției de către instanța supremă, anularea interdicției de a conduce un administrator de pensii private.

În toamna anului 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat Eazy Asigurări autorizația de funcționare și a avizat acționarii semnificativi și conducerea companiei. Compania a început să emită polițe din luna iulie a acestui an. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
tintoiu
asf
eazy asigurari
sanctiune
numire
aprobare