ROCA Industry preia integral Workshop Doors

ROCA Industry preia integral Workshop Doors
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:15

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry a preluat integral Workshop Doors, cumpărând și restul de 30% din acțiuni.

Prețul total al achiziției de acum este de 67,5 milioane lei, ce poate fi achitat până la finalul lunii septembrie 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Japonia - Cheltuielile vizitatorilor, deja la nivel record înainte ca anul să se încheie CITEȘTE ȘI Japonia - Cheltuielile vizitatorilor, deja la nivel record înainte ca anul să se încheie
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În februarie, ROCA Industry anunța finalizarea tranzacției pentru achiziționarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Prețul tranzacției este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzacției, holdingul avea posibilitatea de a achiziționa un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.

Workshop Doors este al doilea producător pe piața ușilor de interior din regiune, având două facilități de producție, în Reghin și Petelea.

Este a doua investiție a holdingului ROCA Industry pe această piață, prima fiind ECO EURO DOORS, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, achiziționat în totalitate de ROCA Industry în 2022. 

Agroland are o creștere semnificativă a producției de furaje. A depășit 200% CITEȘTE ȘI Agroland are o creștere semnificativă a producției de furaje. A depășit 200%

În perioada următoare, ROCA Industry intenționează să realizeze fuziunea între cele două companii și să lanseze un unic brand local nou, valid internațional, creând astfel un jucător mai puternic pe piața românească a ușilor de interior, cu obiective de transformare în lider regional. Noua companie rezultată în urma fuziunii va avea o creștere semnificativă a capacității de producție, game diversificate cu produse noi și competitive, acoperind toate segmentele de preț și asigurând cea mai variată ofertă de produse disponibilă pe piața din România.  

"Ne propunem să transformăm brandurile de succes românești în campioni regionali și să consolidăm piața, iar modelul de holding sub care operăm oferă stabilitate companiilor noastre în fața fluctuațiilor din industrie. Pentru acest segment, ne confruntăm cu o piață a producătorilor locali puternic granularizată, dominată de exporturi slabe calitativ. Din primii doi jucători de pe piața românească a ușilor pentru construcții rezidențiale, ROCA Industry va crea o singură companie puternică, vizibilă, cu potențial regional. Preluarea în totalitate a capitalului social Workshop Doors ne aduce cu un pas mai aproape de acest obiectiv. Deja raportăm rezultate foarte bune datorită sinergiilor dintre cele două companii, și estimăm că fuziunea va accelera semnificativ procesul de creștere", declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

FOTO Alexandrion Group își întărește echipa de conducere CITEȘTE ȘI FOTO Alexandrion Group își întărește echipa de conducere

La nivel de holding, conform rezultatelor financiare IFRS, cele două companii în curs de fuziune au raportat pentru S1 2024 o cifră de afaceri de 52,7 milioane RON (ECO EURO DOORS 26,9 milioane RON, Workshop Doors 25,8 milioane RON). EBITDA s-a ridicat la 13,1 milioane RON în S1 (ECO EURO DOORS 2,9 milioane RON, Workshop Doors 10,2 milioane RON), marcând astfel o creștere semnificativă a EBITDA pe segmentul de uși rezidențiale.

Consolidarea achizițiilor a dus la o reducere a costurilor cu materiile prime, iar optimizarea logisticii este estimată să aducă economii suplimentare în costurile de transport, până la sfârșitul anului.

Pentru ambele companii în curs de fuziune, următoarele etape vizează diversificarea canalelor de vânzare și a portofoliului de produse, inclusiv pe piețe externe, precum și introducerea conceptului de colecții, pentru a ținti multiple segmente de piață.

Moov Leasing vinde din acțiuni, la o evaluare de 50 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Moov Leasing vinde din acțiuni, la o evaluare de 50 de milioane de euro

Produsele ECO EURO DOORS sunt distribuite la nivel național, prin intermediul retailerilor DYI, dar și prin intermediul altor retaileri și distribuitori specializați. Pentru Workshop Doors, care dispune de un portofoliu extins de uși este planificată din T3 2024 livrarea de riflaje și către una din rețelele de magazine DIY din țară.

ROCA Industry a planificat pentru ambele companii în curs de fuziune investiții pentru echipamente și implementarea unui sistem ERP pentru eficientizare operațională și o mai bună gestionare a resurselor. După finalizarea fuziunii, noua companie rezultată va trece printr-un proces de branding, care îi va amplifica vizibilitatea pe piața locală și internațională.

Procesul de achiziție a fost inițiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente.

VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potențial de lideri regionali

ROCA Industry continuă și în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creștere organică, dar și procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităților comerciale ale companiilor sale.

Donna Medical Center își extinde rețeaua la nivel național CITEȘTE ȘI Donna Medical Center își extinde rețeaua la nivel național

În plin proces de tranziție către piața principală a Bursei de Valori București, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziției, la un portofoliu de 9 companii cu potențial de lideri regionali în sectoarele în care activează. 

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
workshop doors