Peste 4 milioane de ouă sunt retrase de la vânzare în SUA. Alertă cu cea mai serioasă clasificare

Peste 4 milioane de ouă sunt retrase de la vânzare în SUA. Alertă cu cea mai serioasă clasificare
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:23

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a decis să retragă din piață un total de 4 milioane de ouă din cauza unui focar de Salmonella. Acum, retragerea este ridicată la clasa 1, cea mai serioasă clasificare, notează Prevention.

Milo’s Poultry Farms, LLC. din Bonduel, Wisconsin, a rechemat în mod voluntar toate ouăle de găină cu marca „Milo’s Poultry Farms” și „Tony’s Fresh Market”, cu toate datele de expirare, din cauza potențialei contaminări cu Salmonella.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO RURIS Craiova lansează o investiție de peste 10 milioane de euro pentru noua fabrică. Cel mai important proiect al noii fabrici este un tractor românesc CITEȘTE ȘI FOTO RURIS Craiova lansează o investiție de peste 10 milioane de euro pentru noua fabrică. Cel mai important proiect al noii fabrici este un tractor românesc
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Producătorul a inițiat retragerea la începutul lunii trecute, după ce FDA a alertat compania că probele de mediu au fost testate pozitiv pentru aceste bacterii. FDA a efectuat, de asemenea, secvențierea întregului genom și a constatat că probele erau legate de o investigație în curs de desfășurare a focarului de Salmonella, arată G4Food.ro.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă americanilor să nu mănânce ouă care sunt retrase de la vânzare, dacă au în casă de la acel producător. Recomandarea este să le arunce sau să le returneze la punctul de cumpărare. De asemenea, ei sugerează spălarea cu săpun și apă orice articol sau suprafețe care ar fi putut intra în contact cu ouăle. De asemenea, CDC îndeamnă companiile să nu vândă sau să servească ouă de la Milo’s Poultry Farm, LLC.

Potrivit site-ului web al FDA, retragerea afectează 345.417 duzini de cutii de ouă, adică peste 4 milioane de ouă în total. Ouăle afectate au fost distribuite în Michigan, Wisconsin și Illinois prin magazine de vânzare cu amănuntul și distribuitori de servicii alimentare.

65 de persoane infectate

Până acum 65 de persoane au fost infectate cu Salmonella asociată cu ouă, în nouă state, inclusiv Wisconsin, Illinois, Michigan, Minnesota, Iowa, Virginia, Colorado, Utah și California. 24 dintre aceste persoane au fost spitalizate. Majoritatea infecțiilor cu Salmonella au avut loc în Wisconsin și Illinois, care au avut 42 și, respectiv, 11 cazuri. Până acum, nu au fost raportate decese asociate cu focarul.

FMI sfătuiește Turcia să evite o nouă majorare consistentă a salariului minim CITEȘTE ȘI FMI sfătuiește Turcia să evite o nouă majorare consistentă a salariului minim

Majoritatea persoanelor infectate au diaree, febră și crampe abdominale. Majoritatea oamenilor se recuperează în câteva zile fără antibiotice, dar unii – copii, bătrâni și imunocompromiși – pot avea o boală mai gravă care necesită spitalizare.

Actualizarea recentă a FDA a retragerii ouălor la clasa 1 înseamnă că expunerea la ouăle contaminate „poate să provoace consecințe negative grave asupra sănătății sau deces”.

viewscnt
Afla mai multe despre
oua
sua