Alerte lansate în România din cauza unor șampoane

Alerte lansate în România din cauza unor șampoane
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:00

InfoCons, sistemul european de alertă, a emis mai multe alerte privind o serie de șampoane ale unor producători cunoscuți care sunt periculoase pentru sănătatea umană.

Toate produsele identificate în sistemul european de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi, iar acestea pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, a lansat cel mai mare terminal al rețelei sale din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, a lansat cel mai mare terminal al rețelei sale din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În șase șampoane au fost identificate ingrediente interzise în produsele cosmetice. Este vorba de șamponul Schwarzkopf (Hair Repair capelli appesantiti), șamponul Palmolive (Shampoo con perla e mandola), șamponul Clear (250 ml), promovat ca anti-pierderea părului, destinat bărbaților, șamponul Pantene (Nature fusion lisci vitality), șamponul Elvive by L’OREAL PARIS (promovat ca anti-mătreață, 50 ml) și șamponul Kelemata (Shampoo delicato-250ml).

Conform listei ingredientelor, toate șampoanele amintite anterior conțin 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii.

Numărul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă de la : produse chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă, echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice, aparate și echipamente electrice, echipamente pentru medii explozive, mobilier, echipamente sportive / pentru activități recreative, bijuterii, accesorii de bucătărie/gătit, indicatoare cu laser, ascensoare, brichete, ghirlande luminoase, echipamente de iluminat, echipamente de protecție, jucării, papetărie și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
infocons
sampon