VIDEO Profit Energy.forum - Claudiu Crețu, Directorul general ELCEN anunță: Cum va fi cu căldura în București. Vor mai fi ''colo-colo'' avarii. Am pus o întrebare simplă: cum încălzim Bucureștiul ? Mulți nu mai voiau să audă de gaze!

VIDEO Profit Energy.forum - Claudiu Crețu, Directorul general ELCEN anunță: Cum va fi cu căldura în București. Vor mai fi ''colo-colo'' avarii. Am pus o întrebare simplă: cum încălzim Bucureștiul ? Mulți nu mai voiau să audă de gaze!
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:55

Iarna aceasta există stoc de gaze, iar în condițiile în care va fi o iarnă similară cu precedentele, nu estimăm să fie probleme în București, dar se vor mai înregistra "colo-colo" avarii, a transmis directorul general al Electrocentrale București (ELCEN), Claudiu Crețu, la cea de-a opta ediție a Profit Energy.forum.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ACUEArtenie Secrieru & Partners, Black Sea Oil&Gas, CEC BankD&B David și Baias, ENGIE, Electrica Furnizare, E-ON, Hidroelectrica, Nova Power and Gas, Nuclearelectrica, OMV Petrom, PPC, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Romgaz, Rompetrol, Tinmar Energy, Transgaz

VIDEO Profit Energy.forum - Cristian Hubati, Membru Directorat OMV Petrom: Neptun Deep va atinge un nivel maxim de producție încă din 2028. O să vedeți surprize plăcute cât de curând! CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Energy.forum - Cristian Hubati, Membru Directorat OMV Petrom: Neptun Deep va atinge un nivel maxim de producție încă din 2028. O să vedeți surprize plăcute cât de curând!
Urmărește-ne și pe Google News

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

"Gaze pentru iarna aceasta avem. Avem un contract cu Romgaz și, de asemenea, cu Petrom pentru diverse cantități. În condițiile în care iarna viitoare va fi o iarnă similară cu precedentele, nu estimăm să fie probleme. Acest domeniu al gazelor este unul mult mai complex decât ce facem luna viitoare sau de anul viitor. În 2017, 2018, 2019, sistemele centralizate de încălzire erau văzute ca desuete, ca un semn a trecutului. Foarte ușor ne-am dus pe vârful trendului european și deja erau mulți care cântau declinul sau chiar dispariția atât a sistemelor centralizate de încălzire, cât și al gazelor, ceea ce nu se poate.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Gazprom a devenit cea mai neprofitabilă companie din Rusia CITEȘTE ȘI Gazprom a devenit cea mai neprofitabilă companie din Rusia

Eu am pus o întrebare simplă: cum încălzim Bucureștiul ? Mulți nu mai voiau să audă de gaze. E nevoie de aproape o mie de gigacalorii, iarna, doar pentru blocurile care sunt conectate la sistemul central. E foarte ușor de vorbit doar de planuri, dorințe, hidrogen și regenerabile etc. Dar realitatea este că majoritatea sau peste jumătate din energia primară se consumă în încălzire și în răcire. Gazul este o foarte mare componentă. Deci, trebuie într-adevăr să fim realiști. Ce înseamnă pentru România să avem propriile rezerve de gaze? Este extraordinar, iar astăzi suntem pe un trend, zicem noi, pozitiv. Adică avem proiecte pentru a dezvolta noi centrale pe gaze. Noile centrale pe gaze vor echilibra sistemul energetic", a afirmat Crețu.

Potrivit reprezentantului ELCEN, pentru București este nevoie de proiecte bine gândite, cu o trecere parțială resursa geotermală.

Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt

"Sunt proiecte care trebuie bine gândite, analizate și trecerea la geotermal va fi una parțială, deci vorbim de o integrare a tehnologiilor regenerabile. Eu nu văd astăzi o schimbare totală. Da, dacă stăteam pe o rezervă de geotermal cu o sută și ceva de grade sub București, poate luam în calcul, dar când știm că vorbim de 50, poate 60 de grade Celsius, evident că este nevoie și de gaz. și nu toată lumea este la sistemul centralizat. Soluția pentru viitor este de a gândi gazul așa cum s-a mai spus, în combinație sau integrat într-un format hibrid cu celelalte tehnologii (...) Suntem de partea bună a istoriei, dar drumul e foarte lung. Realitatea este că, și în iarna asta, vor mai fi colo-colo avarii. Realitatea este că, și anul acesta, funcționăm cu CET-uri din anii 64, dar avem proiecte, sunt în evaluare și sperăm în cel mai scurt timp să lansăm licitații, astfel încât în 3-4 ani, 5 ani să putem avea centrale noi", a apreciat șeful Elcen.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit energy
energie
gaz natural
pavel nițulescu
ministerul energie
neptunium deep
ișalnița
turceni