Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:58

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național (SEN) în seara zilei de 15 octombrie 2024, conform unui raport al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori București.

Potrivit sursei citate, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat în seara zilei de 10 octombrie 2024 în vederea realizării unor lucrări de întreținere a unor echipamente pentru asigurarea funcționării optime în perioada anotimpului rece, lucrări ce puteau fi realizate doar cu reactorul în stare oprită, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

"Oprirea controlată și lucrările de întreținere nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului și populației, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situații", se mai precizează în comunicat.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări CITEȘTE ȘI Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcțiune în 1996 și a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul național, pe o perioadă de 26 de ani. Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania națională de energie electrică, termică și combustibil nuclear din România, care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deținând 82,49% din acțiuni, iar ceilalți acționari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
cne cernavodă