Blackstone va investi 7,5 miliarde de euro în dezvoltarea de centre de date în nordul-estul Spaniei

Blackstone va investi 7,5 miliarde de euro în dezvoltarea de centre de date în nordul-estul Spaniei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:27

Blackstone, cel mai mare administrator de active alternative din lume, intenționează să investească 7,5 miliarde de euro pentru a dezvolta centre de date în Aragon, consolidând statutul regiunii ca un important hub de cloud computing în Europa, transmite Reuters.

Fondul de capital privat din SUA va urma exemplul giganților tehnologici precum Microsoft și Amazon, alegând capitala regională Zaragoza, din nord-estul Spaniei, unde până acum au fost depuse 19 proiecte de centre de date pentru aprobare la autoritățile locale, a declarat marți un purtător de cuvânt al guvernului regional din Aragon.

Urmărește-ne și pe Google News
Digi își provoacă rivalii din Spania cu reduceri agresive CITEȘTE ȘI Digi își provoacă rivalii din Spania cu reduceri agresive
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Blackstone va dezvolta clădirile prin instalarea de echipamente de răcire și conexiuni prin cablu, cu scopul de a le închiria companiilor care vor instala servere de calcul, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Blackstone a confirmat planul de investiție.

Guvernul regional din Aragon a anunțat în iunie că gigantul tehnologic Microsoft plănuiește o investiție de 6,69 miliarde de euro în centre de date în regiune, iar unitatea de cloud computing a Amazon, AWS, a declarat în mai că va investi 15,7 miliarde de euro pentru a construi propriile centre de date acolo.

Amazon a afirmat că își va alimenta centrele de date cu energie regenerabilă. Regiunea Aragon are o capacitate mare de producție de energie eoliană.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackstone
centre de date