Romgaz pregătește achiziția dezvoltatorului unui proiect de producție de energie regenerabilă

Romgaz pregătește achiziția dezvoltatorului unui proiect de producție de energie regenerabilă
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris vineri, 07:12

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, pregătește achiziția unei firme de proiect (Special Purpose Vehicle – SPV), înființată pentru dezvoltarea unei investiții în producția de energie regenerabilă, relevă date analizate de Profit.ro.

″Compania țintă este o companie nou înființată cu răspundere limitată și deține un singur activ, și anume producția de energie din surse regenerabile, proiect aflat în faza de dezvoltare″, se arată într-un document al Romgaz, fără alte detalii.

Urmărește-ne și pe Google News
Uwe-Jens Karl, Fuchs Condimente, despre extinderea fabricii: Va crește capacitatea de producție cu circa 60%. Vom investi și în panouri fotovoltaice. Planuri pentru intrarea pe noi piețe CITEȘTE ȘI Uwe-Jens Karl, Fuchs Condimente, despre extinderea fabricii: Va crește capacitatea de producție cu circa 60%. Vom investi și în panouri fotovoltaice. Planuri pentru intrarea pe noi piețe
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Societatea de stat caută acum consultanți care să facă due dilligence financiar și fiscal la SPV-ul vizat pentru preluare, să îi evalueze activele și datoriile, să calculeze prețul de achiziție și să ofere asistență la eventuala încheiere a contractului de preluare.

″Acest studiu trebuie să cuprindă o evaluare a proiectului vizat în contextul macroeconomic actual, analiza economică - financiară (model economic) din perspectiva Romgaz, în vederea optimizării deciziei de achiziție a participației în cadrul proiectului vizat″, se mai spune în document.

PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Marius Peștină, CNIF, promite că toate „E-urile” Finanțelor vor merge ceas de la 1 ianuarie 2025. Din noiembrie, 80% din sistemul informatic al MF va fi pe hardware nou CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Marius Peștină, CNIF, promite că toate „E-urile” Finanțelor vor merge ceas de la 1 ianuarie 2025. Din noiembrie, 80% din sistemul informatic al MF va fi pe hardware nou

În primăvară, Romgaz a lansat un apel de proiecte de producție de energie verde, pentru dezvoltatorii interesați să-și vândă proiectele aflate în pragul startului lucrărilor de construcție. 

Romgaz are în vedere de mai demult un proiect de construire a unui parc fotovoltaic propriu, cu putere instalată de până la 40 MW, într-o comună din județul Mureș unde compania de stat are și un punct de lucru.

Cea mai importantă investiție în producția de energie electrică a Romgaz este cea în mult-întârziata centrală nouă pe gaze de la Iernut, despre care se speră că va fi pusă în funcțiune până la finalul anului în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz energie electrică
romgaz energie regenerabilă. romgaz achiziții