Protest la CE Oltenia: probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată

 Protest la CE Oltenia: probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 13:53

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a purtat discuții cu persoanele care au protestat în fața sediului instituției, pentru soluționarea nemulțumirilor privind criteriile de neprelungire a contractelor de muncă pe perioadă determinată, anunță reprezentanții societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instituției, în urma protestului desfășurat în fața sediului CEO, reprezentanții protestatarilor au fost primiți la discuții de către membrii Directoratului societății și directorul Direcției Resurse Umane.

 Jurilovca încearcă să atragă tot mai mulți turiști CITEȘTE ȘI Jurilovca încearcă să atragă tot mai mulți turiști

Rolul acestor discuții a fost găsirea unor soluții la nemulțumirile exprimate de protestatari.

Protestatarii au ridicat probleme legate de criteriile pentru neprelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată, susținând că acestea nu au fost aplicate corect.

"Directoratul Complexului Energetic Oltenia a subliniat importanța unui mediu de lucru corect și echitabil pentru toți angajații și a reiterat angajamentul societății de a lua măsuri adecvate pentru a rezolva problemele semnalate. Conducerea societății apreciază deschiderea la dialog a protestatarilor și își exprimă speranța că, printr-o colaborare constructivă, se vor putea găsi soluții viabile pentru toți angajații afectați", se arată în comunicat.

CEO a anunțat că peste 120 de angajați ai complexului nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate a CEO, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, un număr de 124 angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

"Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare și pentru a menține echilibrul financiar. În același timp, dorim să subliniem că angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Complexul Energetic Oltenia își exprimă angajamentul față de angajații săi și va continua să faciliteze tranziția acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate", a menționat conducerea CEO.

viewscnt
Afla mai multe despre
ce oltenia
proteste