Echipamentele regenerabile produc aproape 60% din energia electrică a Spaniei

Echipamentele regenerabile produc aproape 60% din energia electrică a Spaniei
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 12:37

Spania a generat aproape 60% din electricitate din surse regenerabile de energie în prima jumătate a anului 2024, ajutată de noua capacitate solară și de mai multă producție din hidrocentrale, au arătat datele operatorului de rețea Redeia, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Energiile regenerabile au reprezentat 51% din total cu un an mai devreme, scrie News.ro.

Doar 4 state membre UE au transmis Bruxelles-ului la timp planurile privind energia și clima. România nu se află printre ele CITEȘTE ȘI Doar 4 state membre UE au transmis Bruxelles-ului la timp planurile privind energia și clima. România nu se află printre ele

Parcurile eoliene au generat 24,4% din total în primul semestru, în creștere față de 24,1% cu un an înainte, a spus Redeia într-un comunicat.

Centralele solare au generat 16,3% din total, în creștere de la 13,8%, în timp ce barajele hidroenergetice au reprezentat 15,9%, în creștere de la 9,8%.

Spania își propune să genereze patru cincimi din energie electrică din surse regenerabile până în 2030, conform unui plan guvernamental publicat anul trecut.

Principala sa sursă neregenerabilă de energie electrică este nucleară, care a produs 18,6% din electricitate în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă că aproape 80% din energia Spaniei a fost fără carbon.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrică
spania