Prețurile petrolului au urcat, susținute de consumul mai mare de carburanți în SUA înainte de uraganul Milton și de tensiunile dintre Israel și Iran

Prețurile petrolului au urcat, susținute de consumul mai mare de carburanți în SUA înainte de uraganul Milton și de tensiunile dintre Israel și Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Prețurile petrolului au urcat cu 3,6% susținute de creșterea a consumului de combustibil din SUA, înainte ca uraganul Milton să se răspândească în Florida, de riscurile de aprovizionare din Orientul Mijlociu și semnele că cererea de energie ar putea crește în SUA și China, transmite Reuters.

Contractele futures Brent au crescut cu 3,56%, sau cu 2,73 dolari, la 79,31 dolari pe baril, în timp ce țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,64 dolari sau cu 3,6%, până la 75,88 dolari pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Directorul general al Northvolt, prima gigafabrică din Europa, aflată în dificultăți financiare, a demisionat CITEȘTE ȘI Directorul general al Northvolt, prima gigafabrică din Europa, aflată în dificultăți financiare, a demisionat
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În SUA, cel mai mare producător și consumator de petrol din lume, uraganul Milton s-a răspândit în Florida, unde aproximativ un sfert din stațiile de alimentare și-au epuizat benzina, eliminând curentul pentru mai mult de 3,4 milioane de case și întreprinderi.

”Închiderile mai multor terminale de produse, livrările întârziate ale camioanelor cisternă și întreruperea livrărilor prin conducte vor afecta probabil aprovizionarea până în săptămâna viitoare, având în vedere întreruperile generale de curent. Această incertitudine vastă în infrastructura petrolieră din Florida a susținut în general valorile benzinei”, au declarat analiștii de la firma de consultanță energetică Ritterbusch and Associates, într-o notă.

Contractele futures pentru benzină din SUA au condus creșterile pe piața energiei, tranzacționându-se joi în creștere cu aproximativ 2,5%.

Prețurile de referință ale țițeiului au crescut la începutul acestei luni, după ce Iranul a lansat peste 180 de rachete împotriva Israelului la 1 octombrie, amplificând perspectiva unor represalii împotriva instalațiilor petroliere iraniene.

Având în vedere că Israelul încă nu a răspuns, valorile de referință brute s-au redus încă o dată și au rămas relativ neschimbate pe parcursul săptămânii.

Dar investitorii au rămas atenți, având în vedere că ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a promis că orice atac împotriva Iranului va fi ”letal, precis și surprinzător”.

Grupul britanic GlaxoSmithKline a diminuat la minimum capitalul firmei locale după ce a vândut și ultima sa fabrică din România CITEȘTE ȘI Grupul britanic GlaxoSmithKline a diminuat la minimum capitalul firmei locale după ce a vândut și ultima sa fabrică din România

Președintele american Joe Biden a vorbit cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre planurile Israelului cu privire la Iran, deși analiștii ANZ au spus că există o îngrijorare tot mai mare că aliații Israelului au o influență redusă asupra strategiei sale.

Între timp, forțele israeliene au tras în două poziții folosite de forțele de menținere a păcii ale ONU în sudul Libanului, joi și într-o alta miercuri, a spus forțele ONU, în timp ce Israelul își continuă asaltul asupra Hezbollah-ului susținut de Iran și le-a spus civililor libanezi să nu se întoarcă la casele din sudul Libanului.

Statele din Golf fac lobby la Washington pentru a opri Israelul să atace centrele petroliere ale Iranului, deoarece sunt îngrijorate că propriile lor instalații petroliere ar putea fi atacate de aliații Teheranului dacă conflictul se intensifică, au declarat trei surse din Golf pentru Reuters.

CEREREA ÎN SUA ȘI CHINA

Într-o mișcare care ar putea stimula cererea de petrol în al doilea mare consumator de petrol din lume, China a publicat un proiect de lege menit să promoveze dezvoltarea sectorului privat, cel mai recent pas al țării pentru a spori încrederea investitorilor pe fondul încetinirii economice.

În SUA, piețele au devenit mai încrezătoare că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor în noiembrie, după ce datele au arătat o creștere a cererilor săptămânale de șomaj și o accelerare a inflației anuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret