Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, investitorii așteptând un atac israelian în Iran

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, investitorii așteptând un atac israelian în Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:29

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, pe fondul așteptărilor investitorilor privind un atac al Israelului asupra facilităților de producție a țițeiului ale Iranului, relatează CNBC.

Prețurile petrolului au explodat săptămâna trecută din cauza temerilor că Israelul ar putea lovi industria petrolieră iraniană, ca represalii pentru atacul cu rachete balistice al Teheranului, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
PRIMĂ DECIZIE - Firmele vor putea compensa sumele de încasat pe concedii medicale cu alte sume pe care le au de plată la bugetul statului CITEȘTE ȘI PRIMĂ DECIZIE - Firmele vor putea compensa sumele de încasat pe concedii medicale cu alte sume pe care le au de plată la bugetul statului
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), benchmarkul american, a crescut cu 9,09% săptămâna trecută, marcând cea mai mare creștere săptămânală din martie 2023. Prețul petrolului Brent, benchmarkul global, a înregistrat o creștere de 8,43%, cel mai mare avans săptămânal din ianuarie 2023.

Luni, prețul contractului pentru noiembrie al WTI era la ora transmiterii știrii de 77,12 dolari pe baril, în creștere cu 3,68%, în timp ce prețul petrolului Brent pentru decembrie a crescut cu 3,46%, ajungând la 80,75 dolari pe baril.

Președintele Joe Biden a descurajat vineri Israelul să lovească instalațiile petroliere iraniene, după ce prețurile petrolului au crescut cu 5% în urma speculațiilor privind un posibil atac.

Helima Croft, de la RBC Capital Markets, a declarat că impactul asupra pieței petrolului ar fi semnificativ dacă Israelul ar lovi Insula Kharg, prin care trec 90% din exporturile de petrol ale Iranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret