Compania elvețiană MET Group, al cărei portofoliu în România include active solare și de stocare a bateriilor, va pune accent pe proiecte de energie eoliană în țară, anunță un purtător de cuvânt al companiei.
MET Group își propune să devină un jucător important în industria europeană a energiei regenerabile, România fiind identificată drept una dintre piețele sale cheie.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
În strategia sa pentru următorii cinci ani, grupul spune că va urmări să își optimizeze activitățile și să-și extindă capacitățile de-a lungul întregului lanț valoric, inclusiv dezvoltarea de proiecte și portofolii axate pe sistemele de stocare a energiei solare, eoliene și bateriilor (BESS).
„Examinăm în permanență toate piețele noastre pentru investiții și dezvoltare de proiecte în țările noastre de interes, inclusiv eolianul onshore din România”, a declarat purtătorul de cuvânt, pentru SeeNews.

Cu toate acestea, grupul nu și-a asigurat niciun proiect eolian în această etapă, a adăugat oficialul.
Portofoliul de energie regenerabilă al Grupului MET în România include mai mult de 260 MWp de centrale fotovoltaice (PV) și 10 MW de capacitate de stocare a energiei bateriei amplasate în patru proiecte, dintre care trei au ajuns în faza de gata de construcție. Cele patru parcuri se vor întinde pe o suprafață totală de 400 ha în județele Arad, Dambovița și Bihor.
La începutul lunii, MET Group a anunțat că își consolidează prezența pe piața românească de energie din surse regenerabile, demarând construcția unui proiect fotovoltaic de 80 MWp în comuna Răscăeți, județul Dâmbovița.

În România, portofoliul de energie din surse regenerabile al companiei include peste 260 MWp generați de centrale fotovoltaice și 10 MW de capacitate de stocare a energiei în baterii, amplasate în proximitatea acestora.
Trei dintre cele patru proiecte verzi din România au ajuns deja în faza de „ready-to-build”. Cele patru parcuri vor ocupa o suprafață totală de 400 de hectare în județele Arad, Dâmbovița și Bihor.

Divizia Green Assets a MET Group investește activ în proiecte fotovoltaice, eoliene și sisteme de stocare a energiei prin baterii (BESS) pe întreg teritoriul Europei. Portofoliul este diversificat și cuprinde active aflate în operare, în construcție și în diferite etape de dezvoltare.
În același timp, MET Group își extinde capacitățile tehnologice, investind în proiecte independente BESS și în facilități integrate de stocare.

Divizia Green Assets a MET Group operează în trei segmente principale de activitate. Primul vizează operarea și optimizarea activelor regenerabile deținute de Grup. Al doilea segment se concentrează pe dezvoltarea de la zero a proiectelor regenerabile, care fie sunt integrate în portofoliul MET Group, fie sunt oferite partenerilor odată ce ajung în faza „ready-to-build”. În plus, sunt furnizate servicii de operare și mentenanță (O&M) atât pentru propriile active, cât și pentru cele ale partenerilor.
Clive Turton, Executive Chairman al Diviziei Green Assets, a declarat recent: „Strategia de afaceri și profilul de investiții al MET Group sunt perfect aliniate cu prioritățile tranziției energetice. În ultimii patru ani, 70% din cheltuielile de capital ale companiei au fost direcționate către active verzi. MET Group își asumă angajamentul de a asigura accesul la energie verde prin contracte PPA pentru o gamă largă de clienți. Aceste acorduri le permit consumatorilor să încheie contracte directe de achiziție cu producătorii, garantând astfel o sursă de energie verde stabilă, pe termen lung și la prețuri competitive.”
MET Group este o companie energetică cu sediul central în Elveția, cu activități și active pe piețele de gaze naturale și energie electrică.
MET este prezent în 17 țări prin intermediul filialelor, 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. Cei peste 1.000 de angajați ai companiei reprezintă aproape 60 de naționalități.
În 2023, veniturile consolidate din vânzări ale MET Group s-au ridicat la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, iar cel de energie electrică la 68 TWh.