Hidroelectrica lansează o platformă online unde firmele pot încheia contracte de furnizare a energiei, în pragul liberalizării pieței

Hidroelectrica lansează o platformă online unde firmele pot încheia contracte de furnizare a energiei, în pragul liberalizării pieței
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:16

Hidroelectrica va lansa săptămâna viitoare o platformă online prin care firmele pot încheia contracte de furnizare a electricității. Aceasta în contextul în care, de la 1 aprilie 2025, piața se va liberaliza din nou, iar consumatorii nu vor mai plăti prețuri plafonate, ci prețurile pieței.

„Urmărim diversificarea canalelor de vânzare a energiei. Am fost prima companie care avut contractare 100% digitală către clienții casnici, scrie Hotnews.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Succes medical la centrala nucleară de la Cernavodă. S-a reușit producția unui izotop folosit la tratamentul cancerului CITEȘTE ȘI Succes medical la centrala nucleară de la Cernavodă. S-a reușit producția unui izotop folosit la tratamentul cancerului
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De săptămâna viitoare vom avea un nou canal, de data aceasta pentru consumatorii business mici, vom avea un portal de contractare 100% digital, fiind singurii care oferă acest tip de serviciu din România”, a afirmat Marian Fetița, directorul financiar al companiei, într-o prezentare în cadrul Capital Markets Day.

El amintește că Hidroelectrica a avut probleme mari legate de partea de furnizare, precizând că acestea s-au datorat afluxului mare de clienți care s-au mutat la această companie.

  • „Creșterea nivelului de satisfacție a clientului este o piatră de încercare pentru noi, în condițiile în care am avut semnificative probleme în a gestiona afluxul de clienți într-o perioadă foarte scurtă, 300.000 de clienți noi în jumătate de an, la pachet cu probleme organizatorice, pe care încercăm să le rezolvăm și consider că suntem la finalizarea procesului de a ajunge la zi în materie de furnizare.
  • Am început furnizarea în anul 2020 cu patru salariați, acum aveam 120 de salariați cu echipe noi în formare.
  • Dorim să fim un partener pentru toți clienții noștri și să avem o fidelizare pe o perioadă cât mai lungă, ofertă predictibilă, minim 3 ani de parteneriat.
  • Acum, în maximum cinci minute, orice client casnic poate obține un contract de furnizare și se poate muta la Hidroelectrica”, a spus reprezentantul Hidroelectrica.
Corespondență din Paris - Luca de Meo, șeful Renault: Sunt îngrijorat pentru 2025. Ne vor forța să facem lucruri pe care n-ar trebui să le facem. Să tăiem producția de mașini cu combustie! CITEȘTE ȘI Corespondență din Paris - Luca de Meo, șeful Renault: Sunt îngrijorat pentru 2025. Ne vor forța să facem lucruri pe care n-ar trebui să le facem. Să tăiem producția de mașini cu combustie!

Deși nu s-a luat încă o decizie oficială în acest sens, el se așteaptă ca piața de energie să fie complet liberalizată de la 1 aprilie anul viitor, iar acest lucru va aduce companiei mai mulți clienți casnici.

Hidroelectrica este, în acest moment, lider pe piața de furnizare, însă va pierde acest loc de la 1 ianuarie, când cele două companii de furnizare ale PPC vor fuziona. Compania și-a propus să revină pe primul loc din 2026.

Totodată, Hidroelectrica gestionează un portofoliu de 35.000 de prosumatori, din totalul de aproximativ 150.000 la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
energie