DOCUMENT Hidroelectrica pune panouri solare pe acoperișurile a 20 de hidrocentrale

DOCUMENT Hidroelectrica pune panouri solare pe acoperișurile a 20 de hidrocentrale

Hidrocentrala Cornetu, una dintre cele pe care vor fi instalate panouri fotovoltaice. Sursă foto: wikimapia.org

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 sep 2024

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a demarat procedura de contractare a lucrărilor de instalare de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor a 20 de hidrocentrale de pe râul Olt, relevă date analizate de Profit.ro.

Ideea este veche de 3 ani, fiind menționată în strategia investițională a companiei încă din 2021, când a fost comandat și studiul de fezabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla, cel mai mare showroom Tesla din Europa de Est CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla, cel mai mare showroom Tesla din Europa de Est
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Puterea instalată însumată a sistemelor fotovoltaice avute în vedere de către Hidroelectrica în cadrul proiectului se va ridica la circa 2,2 MW, ceea ce înseamnă o medie de cam 110 kW pentru fiecare clădire de hidrocentrală. Producția lor totală de electricitate este estimată la 2,6 GWh pe an.

Contractul scos la licitație de Hidroelectrica este unul de tip ″la cheie″, valoarea sa maximă estimată fiind de circa 12,9 milioane lei plus TVA. Din acest total, 11,74 milioane lei reprezintă prognoza devizului lucrărilor ca atare, la care se adaugă posibile cheltuieli diverse și neprevăzute de aproximativ 1,15 milioane lei.

Telegram își schimbă politica după arestarea lui Durov CITEȘTE ȘI Telegram își schimbă politica după arestarea lui Durov

Durata de implementare a proiectului este estimată la 2 ani de la atribuirea și semnarea contractului, din care 4 luni proiectarea și 20 de luni execuția lucrărilor.

Hidrocentralele pe ale căror clădiri vor fi montate panouri fotovoltaice sunt amplasate pe Oltul Mijlociu și pe cel Inferior, în județele Olt și Vâlcea.

Extras din documentația de atribuire

Extras din documentația de atribuire

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica panouri solare
hidroelectrica investiții fotovoltaice
hidroelectrica investiții