Directorul Alro afirmă că repornirea Alum Tulcea va fi posibilă după îmbunătățirea situației pe piața energiei

Directorul Alro afirmă că repornirea Alum Tulcea va fi posibilă după îmbunătățirea situației pe piața energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:20

Repornirea Alum Tulcea va fi posibilă în momentul în care situația privind energia electrică va permite redeschiderea a cel puțin două hale de la Alro, a declarat, la Slatina, directorul general al Alro, Marin Cilianu.

"Noi ne dorim să redeschidem Alum, iar în momentul în care vom avea energie și putem să redeschidem încă minim două hale, Alum va fi pornită", a afirmat Cilianu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor prezenți, la Slatina, la un eveniment de punere în funcțiune a unei noi facilități, Cutsmart Systems, la unitatea de prelucrare a aluminiului, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Uniunea Europeană dă Ungaria în judecată la CJUE cu privire la legea ”suveranității” lui Orban CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană dă Ungaria în judecată la CJUE cu privire la legea ”suveranității” lui Orban
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Directorul general al Alro Slatina a menționat că grupul are un proiect de producerea energiei în parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia, respectiv realizarea unei centrale electrice pe gaze naturale de 850 MW, aflată în prezent în procedură de licitație.

"Avem un proiect și pentru producere energie, suntem în parteneriat cu CEO, pentru proiectul de la Ișalnița (Centrală electrică pe gaze naturale), în care Alro este partener și are circa 40% din acest proiect și lucrăm cu ei pentru a face o centrală de 850 MW. Evoluează foarte bine. Documentația de licitație este în SEAP, avem destul de multe firme care au descărcat-o și acum suntem în perioada de clarificări pentru a le da cât mai multe informații ca să facă ofertele. La sfârșitul anului 2027 (se va finaliza proiectul n.r.), noi suntem optimiști", a spus Cilianu.

Potrivit acestuia, strategia companiei rămâne aceeași, urmărindu-se realizarea de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare și cât mai aproape de utilizarea finală și de utilizatorul final.

"Strategia companiei este aceeași, de a fabrica produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, să fim cât mai aproape de utilizarea finală și cât mai aproape de utilizatorul final. Este o unitate care a rezistat într-un mediu destul de greu, pentru că estul Europei a fost impactat foarte mult de criza energetică, comparativ cu prețul energiei din Europa de Vest, în Europa de Est sunt prețuri mari și încă fabricile de profil suferă din această cauză. Alro a fost tot timpul deasupra liniei de plutire, putem să spunem că deja începând din luna iunie suntem pe profit, trendul e bun", a menționat reprezentantul companiei.

FOTO OLX schimbă din nou regulile CITEȘTE ȘI FOTO OLX schimbă din nou regulile

Alro Slatina a inaugurat joi, la unitatea de prelucrare a aluminiului, facilitatea Cutsmart Systems, realizată printr-o investiție de 13,7 milioane lei, fiind vorba de o instalație ce permite tăierea de înaltă precizie a produselor din aluminiu, adaptate nevoilor specifice ale clienților din diverse industrii.

"Acum sărbătorim nu doar lansarea facilității Cutsmart, ci și redefinirea companiei noastre, printr-o nouă identitate, care reflectă angajamentul nostru față de inovație, eficiență și durabilitate. La Alro, pentru a crește și a rămâne competitivi trebuie să evoluăm constant, în această industrie. Industria aluminiului nu este străină schimbării și nici noi. De aceea ziua aceasta este foarte importantă, lansarea Cutsmart reprezintă viitorul companiei noastre, precizie și o abordare centrată pe client. (...) Cutsmart Systems înseamnă să vii cu profilul în plăci de aluminiu cât mai aproape de utilizarea finală. Este un prim pas spre o următoare investiție, un al doilea pas care va însemna cât mai aproape de forma de utilizare finală", a mai arătat Marin Cilianu.

Primarul ales al municipiului Slatina, Mario De Mezzo, prezent la inaugurarea noii investiții, a afirmat că fabrica Alro constituie un reper pentru municipiu și că angajamentul său și al administrației locale este de a susține acest "vârf de lance" al economiei locale.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a punctat că evoluția și dezvoltarea municipiului Slatina sunt strâns legate de compania producătoare de aluminiu.

"Trebuie să spun cât de importantă este contribuția dumneavoastră la dezvoltarea comunității locale și cât de important este pentru noi, ca autorități publice județene, să avem un partener de încredere în misiunea pe care ne-am asumat-o. Vreau să vă felicit pentru principiile prin care ați ales să dezvoltați compania, pentru că evoluția și dezvoltarea municipiului Slatina sunt strâns legate de această companie. Investiția de astăzi, prin care vă consolidați poziția de partener important pe piața clienților, oferind soluții avansate, în funcție de evoluția cererii, creează pentru noi două sentimente puternice. Primul este siguranța locurilor de muncă și al doilea este legat de sentimentul de mândrie locală. Pentru că noi, slătinenii, reușim să facem cele mai bune produse într-o piață de profil. Prin această nouă investiție, dar și prin toate investițiile pe care Alro le-a făcut în retehnologizare și protecția mediului, treceți la un nivel de progres superior. Deci, locurile de muncă, proiectele sociale pentru comunitate și dezvoltarea pe toate palierele sunt lucruri extrem de importante pentru noi", a menționat Oprescu, în discursul susținut la eveniment.

Alro Slatina este printre principalii angajatori de pe platforma industrială Slatina, având peste 2.500 de angajați și oferte de muncă în mod constant, în special pentru ingineri metalurgi, automaticieni, cât și specialiști în vânzări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
alum tulcea
energie