Declin al prețurilor petrolului, din cauza activităților economice dezamăgitoare din zona euro

Declin al prețurilor petrolului, din cauza activităților economice dezamăgitoare din zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Prețurile petrolului au scăzut, deoarece activitatea dezamăgitoare a afacerilor din zona euro a contribuit la îngrijorările legate de cererea slabă, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu  0,8%, până la 73,91 USD pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Umbrărescu avansează puternic la Autostrada Buzău - Focșani CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu avansează puternic la Autostrada Buzău - Focșani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țiței din SUA, pentru noiembrie, au scăzut cu 0,85%, la 70,40 USD pe baril.

Activitatea de afaceri din zona euro s-a contractat brusc și neașteptat în această lună, pe măsură ce industria de servicii, dominantă a blocului, a încetinit, în timp ce scăderea producției s-a accentuat.

Activitatea de afaceri din SUA a fost constantă în septembrie, dar prețurile medii practicate pentru bunuri și servicii au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele șase luni, ceea ce poate sugera o accelerare a inflației în lunile următoare.

China, cel mai mare importator de petrol din lume, se luptă între timp cu presiunile deflaționiste și are dificultăți să stimuleze creșterea, în ciuda unei serii de măsuri de politică menite să stimuleze cheltuielile interne.

”Cifrele economice dezamăgitoare care provin din China, împreună cu o încetinire surprinzătoare a producției europene, plasează cererea de țiței la cele mai scăzute niveluri din acest an”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Purcari CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Purcari

Preocupările legate de aprovizionare care decurg din atacurile aeriene ale Israelului asupra țintelor Hezbollah de luni au contribuit la susținerea prețurilor petrolului.

După aproape un an de război în Gaza, Israelul își mută atenția către granița sa de nord, peste care Hezbollah a lansat rachete în sprijinul aliatului său Hamas.

”Mai multe atacuri din partea Israelului asupra Libanului generează teama că Iranul va deveni mai implicat, ceea ce crește probabilitatea ca exporturile de petrol să fie în pericol”, a adăugat Kissler.

O furtună tropicală în apropierea Golfului Mexic amenință, de asemenea, aprovizionarea cu petrol.

Șeful ANRE vă anunță: Vă trimitem informări cu privire la încheierea perioadei de plafonare a prețurilor la energie! Ce veți afla din hârtia primită în poștă CITEȘTE ȘI Șeful ANRE vă anunță: Vă trimitem informări cu privire la încheierea perioadei de plafonare a prețurilor la energie! Ce veți afla din hârtia primită în poștă

Shell a anunțat duminică că va opri producția la platformele Stones și Appomattox din regiune, ca măsură de precauție.

Ambele valori de referință ale petrolului au crescut cu peste 4% săptămâna trecută, susținute de decizia Rezervei Federale a SUA de a reduce ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază și de a semnala reduceri suplimentare ale costurilor îndatorării până la sfârșitul anului.

Președintele Fed din Chicago, Austan Goolsbee, a declarat că se așteaptă ”la mai multe reduceri de dobândă în cursul anului viitor”, deoarece banca centrală a Statelor Unite urmărește ”o aterizare ușoară” pentru economie, în care să controleze inflația fără a prăbuși piața muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret