Amazon merge după Google și investește în energie nucleară

Amazon merge după Google și investește în energie nucleară
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 20:19

Gigantul american Amazon a încheiat un acord cu Energy Northwest, un consorțiu de 29 de districte de utilități publice și municipalități din Washington, pentru a dezvolta patru reactoare care vor genera împreună aproximativ 320 MW de energie electrică începând cu începutul anilor 2030.

Conform acordului, Amazon ar folosi electricitatea pentru a alimenta un centru de date.

Urmărește-ne și pe Google News
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național CITEȘTE ȘI Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Amazon a semnat de asemenea o investiție de capital în X-energy, ca parte a unei runde de strângere de fonduri de aproximativ 500 de milioane de dolari,„pentru a explora noi structuri inovatoare de dezvoltare care ar ajuta la dezvoltarea potențialului [SMR] dezvoltarea nucleară în Virginia”.

Cu o zi înainte, gigantul american Google a contractat un startup cu scopul de a construi mai multe reactoare nucleare de mici dimensiuni, în Statele Unite.

VIDEO Burduja, în Luxemburg: Ne-am săturat să fim \ CITEȘTE ȘI VIDEO Burduja, în Luxemburg: Ne-am săturat să fim "pe roșu" pe harta prețurilor la energie. Soluțiile propuse de acesta colegilor săi din UE

În paralel, Amazon, în căutarea sa pentru o eficiență mai mare, a dezvoltat noi sisteme pentru a reduce timpul de livrare cu câteva secunde la fiecare livrare de pachet și pentru a ajuta clienții să facă alegeri de cumpărare mai rapide, chiar și pentru tipuri noi de produse despre care ar putea cunoaște puține lucruri.

Compania a anunțat că a creat puncte luminoase în camioanele sale pentru a ghida angajații către pachete la fiecare oprire de-a lungul unei rute.

Mega Image va schimba unele reguli pentru a putea prelua Profi CITEȘTE ȘI Mega Image va schimba unele reguli pentru a putea prelua Profi

Tehnologia, pe care Amazon o numește Vision Assisted Package Retrieval, funcționează printr-o lumină verde pe pachete, astfel încât furnizorul să nu fie nevoit să piardă secunde prețioase citind etichetele.

Separat, Amazon a anunțat și că plănuiește depozite mai mici atașate magazinelor sale alimentare Whole Foods, astfel încât, atunci când articolele nu sunt oferite acolo, clienții să nu fie tentați să facă cumpărături la magazinele concurente. În acest fel, cumpărătorii ar putea să comande o sticlă de Pepsi în timp ce fac cumpărături la un magazinWhole Foods care nu are băutura răcoritoare și să li se aducă băutura la check-out. Primul astfel de magazin este în Plymouth Meeting, Pennsylvania – la aproximativ 15 mile nord de Philadelphia – care va începe să ofere serviciul cândva anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
colete
energie nucleara