Lanțul britanic de restaurante de Fish & Chips Harry Ramsden’s, pe piață din 1928, confirmă că a decis să înceapă expansiunea internațională prin sistem de franciză, România fiind pe lista de priorități datorită slabei competiții locale relevante pe acest segment de restaurant, informație anunțată anterior de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
„Căutăm pentru România un francizat care are și infrastructura pentru a putea livra produsele”, au transmis acum reprezentanții companiei.
Planul este să deschidă restaurante în București și în alte orașe cu peste 200.000 locuitori.
CITEȘTE ȘI FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol. Controverse cu instalarea cablurilor pe fațadele caselor. Zeci de mii de belgieni s-au înscris însă deja pentru a deveni clienți ai românilorTaxa de intrare în franciză este de 150.000 euro, la un nivel de investiție de 300.000 - 400.000 euro, în raport de suprafață, și un contract pe 10 ani.
Cifra de afaceri anuală generată de un restaurant este prezentată ca variind între 1,5-1,8 milioane de euro.
Povestea brandului a început cu cea a fondatorului Harry Ramsden, care și-a deschis cu 150 de lire sterline un modest magazin de lemn lângă stația de tramvai de la White Cross din Guiseley, West Yorkshire.
După succesul primei locații, Harry Ramsden a deschis primul său restaurant în aceeași zonă, la White Cross, 3 ani mai târziu. La acea vreme, restaurantul a fost clasat ca fiind al doilea ca popularitate, după The Ritz din Londra, având covoare pe perete, lambriuri de stejar și candelabre.
CITEȘTE ȘI FOTO VAT ridică o fabrică în România și lansează angajăriÎn iulie 1952, restaurantul a doborât recordul mondial Guinness pentru cele mai multe porții de Fish and Chips servite într-o zi, pentru 10.000 de clienți, cu ocazia împlinirii a 21 de ani.