VIDEO & FOTO We, Robot: Elon Musk a venit la evenimentul Cybercab însoțit de un robot fake

VIDEO & FOTO We, Robot: Elon Musk a venit la evenimentul Cybercab însoțit de un robot fake
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 11:29

Roboți care dansează, care servesc băuturi invitaților din spatele barului, dar și taxiuri autonome, care transportă invitații. Acestea au fost surprizele așteptate ale lui Elon Musk și ale Tesla, în cadrul show-lui desfășurat în California, în fața a sute de persoane care s-au fotografiat, au vorbit și au făcut semne cu roboții, încercând să obțină o reacție sau un răspuns din partea acestora.

Spectacolul s-a numit „We, Robot”,  o parafrază la celebrul film I, Robot și la povestirile cu același nume al lui Isaac Asimov.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO - VW a prezentat noul Tayron, SUV-ul care înlocuiește Tiguan Allspace CITEȘTE ȘI FOTO - VW a prezentat noul Tayron, SUV-ul care înlocuiește Tiguan Allspace
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Așa cum ne-a obișnuit, Elon Musk și-a regizat o apariție spectaculoasă, alături de un robot care în loc să genereze imaginea spectaculoasă pe care probabil și-a dorit-o șeful Tesla, mai degrabă a stricat-o pentru că a fost evident că este vorba despre un om deghizat.

Diferențele clare între roboții care și-au arătat articulațiile mecanice, bazate pe rulmenți și fire, robotul care a dat chiar și mâna cu Elon Musk era doar un costum de Halloween, care acoperea cu strășnicie fiecare părticică de corp, având indiscutabil mișcările tipice ale unui om. Probabil că dorința scenaristului de a accentua prezența roboților n-a fost posibil să fie realizată de unul dintre roboții Optimus, așa că au apelat la un actor deghizat.

VIDEO & FOTO We, Robot: Elon Musk a venit la evenimentul Cybercab însoțit de un robot fake

Pentru a pune în evidență taxiurile autonome, Elon s-a urcat într-un astfel de robotaxi care arată, în linii mari, ca un Model Y, însă vine cu multe detalii specifice, între care absența unor geamuri (luneta retrovizoare), lumini LED întinse pe tot frontul mașinii, cu un interior complet modificat.

VIDEO&FOTO ANUNȚ - Un nou tronson din Autostrada Ford este aproape de finalizare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ - Un nou tronson din Autostrada Ford este aproape de finalizare

Mașina a parcurs un traseu prin decorul studiourilor care au găzduit show-ul, respectând semnele de circulație și dând prioritate unor bicicliști, pentru a-l lăsa pe Musk în fața ușii studioului în care așteptau invitații, aceasta fiind demonstrația destul de scurtă a performanțelor pe care le poate atinge noul vehicul așteptat de invitați.

VIDEO & FOTO We, Robot: Elon Musk a venit la evenimentul Cybercab însoțit de un robot fake
VIDEO „Cybercab” de la Tesla, robotaxiul care se conduce singur, prezentat de Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO „Cybercab” de la Tesla, robotaxiul care se conduce singur, prezentat de Elon Musk

Șeful Tesla a anunțat că sunt deja 20 de mașini disponibile pentru transportul celor prezenți la eveniment, împreună cu alte 30 de Model Y care merg fără șofer, sugerând astfel că procesul de producție se află într-un stadiu avansat. Din primele detalii anunțate de Musk, mașinile sunt destinate exclusiv transportului fără șofer, deoarece nu au pedale sau volan, o veste care a generat entuziasmul celor prezenți, dar cu siguranță nu va fi suficientă pentru a bucura și investitorii, care așteptau o lansare mai rapidă. Elon Musk a spus că versiunea de serie va veni doar în 2026, ceea ce înseamnă că decalajul față de concurență se va mări până atunci.

Întreg evenimentul poate fi vizionat aici: https://livestream.tesla.com/

 

 

VIDEO & FOTO We, Robot: Elon Musk a venit la evenimentul Cybercab însoțit de un robot fake
viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
robotaxi
cybercab
optimus
robot humanoid