VIDEO&FOTO BMW va introduce roboții umanoizi în producția de serie, pentru a îndeplini sarcinile grele ale angajaților

VIDEO&FOTO BMW va introduce roboții umanoizi în producția de serie, pentru a îndeplini sarcinile grele ale angajaților
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 aug 2024

După testarea cu succes a unui robot umanoid produs de compania americană Figure, BMW va trece la etapa următoare, în care explorează pentru prima dată utilizarea roboților umanoizi în producție, relevă datele analizate de Profit.ro.

Figure este numele primul robot umanoid care a muncit într-o uzină BMW timp de mai multe săptămâni. Robotul poartă același nume cu compania care l-a creat și care l-a pregătit împreună cu constructorul auto pentru ca el să poată introduce componente de tablă într-o mașină în care acestea erau asamblate apoi în părți mai complexe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Nou pas pentru Autostrada A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Cât va costa autostrada care va avea 14 tuneluri și 11 noduri rutiere CITEȘTE ȘI FOTO Nou pas pentru Autostrada A8 Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Cât va costa autostrada care va avea 14 tuneluri și 11 noduri rutiere
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform specialiștilor, aceste abilități sunt deosebit de complicate pentru un robot, iar BMW spune că robotul poate scuti angajații de efectuarea unor operațiuni incomode și obositoare.

Finalizarea testelor cu succes a determinat acum compania germană să anunțe că va începe să introducă acești roboți în activitatea curentă din uzine.

FOTO România pregătește de lansare prima locomotivă electrică modernizată cu fonduri prin PNRR. Alte 54 de locomotive sunt în așteptare CITEȘTE ȘI FOTO România pregătește de lansare prima locomotivă electrică modernizată cu fonduri prin PNRR. Alte 54 de locomotive sunt în așteptare

„Evoluțiile în domeniul roboticii sunt foarte promițătoare. Cu o operațiune de testare timpurie, determinăm acum posibile aplicații pentru roboții umanoizi în producție. Dorim să însoțim această tehnologie de la dezvoltare până la industrializare”, spune Milan Nedeljković, membru al Consiliului de administrație pentru producție la BMW AG.

BMW se află permanent în căutare de noi tehnologii, pentru fabrica viitorului, care este materializată în conceptul BMW iFACTORY. Testarea robotului Figure a oferit posibilitatea de dobândire de cunoștințe valoroase despre cerințele care trebuie îndeplinite pentru a putea integra așa-numiții roboți multifuncționali într-un sistem de producție existent. Aceasta include modul în care roboții umanoizi comunică cu sistemul în condiții reale.

APIA confirmă scăderea dramatică a vânzărilor de mașini electrice în România CITEȘTE ȘI APIA confirmă scăderea dramatică a vânzărilor de mașini electrice în România

BMW spune că deja colaborează cu cei de la Figure pentru a pregăti robotul pentru viitoare aplicații în producție și apoi să continue să dezvolte roboți, pe baza experienței acumulate. Cei de la Figure au dezvăluit că robotul este cel mai avansat din lume în acest moment.

„Suntem încântați să dezvăluim Figure 02, robotul umanoid de a doua generație, care a finalizat recent testele cu succes la uzina BMW Group Spartanburg. Figura 02 are progrese tehnice semnificative, care îi permit robotului să realizeze o gamă largă de sarcini complexe în mod complet autonom”, spune Brett Adcock, fondator și CEO al Figure.

VIDEO&FOTO Constructorii chinezi primesc undă verde să lucreze în forță pe întreg lotul la prima și singura autostradă construită de ei în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Constructorii chinezi primesc undă verde să lucreze în forță pe întreg lotul la prima și singura autostradă construită de ei în România

Trăsăturile robotului care îl fac unic sunt date de combinația dintre mobilitatea cu două picioare și dexteritatea avansată care îi permit utilizarea în zonele cu procese fizice solicitante, nesigure sau repetitive.

Figure 02 are o putere de procesare de trei ori mai mare decât predecesorul său, o comunicare vocală îmbunătățită, camere, microfoane și senzori mai buni, o baterie de înaltă performanță și mâini la scară umană de a patra generație, cu 16 grade de libertate per mână și o putere echivalentă umană.

VIDEO&FOTO BMW va introduce roboții umanoizi în producția de serie, pentru a îndeplini sarcinile grele ale angajaților

Robotul este capabil să execute cu două mâini, complet autonom, sarcini umane care necesită manipulare variată și dinamică, apucare complexă și coordonare a ambelor mâini.

Este capabil să plaseze diverse piese complexe cu o precizie măsurată în milimetri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw robot
figure
robot umanoid
fabrica auto