VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!”

VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!”
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:10

Premierul Ciolacu a promis liderilor de sindicat de Dacia că Guvernul va lua măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie și a susținut că nu vor fi mărite taxele anul viitor. Șeful Executivul s-a plâns însă că i-a lut mult timp să iasă din București, deși a plecat din timp de acasă.

”Atât a durat să ies din București... Eu am plecat din timp de acasă”, le-a spus premierul sindicaliștilor la începutul întâlnirii.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ciucă vrea să transforme sediul Guvernului în muzeu și să mute toate instituțiile statului lângă Parlament. ”Vom avea legislativ, executiv și justiție în același loc” CITEȘTE ȘI VIDEO Ciucă vrea să transforme sediul Guvernului în muzeu și să mute toate instituțiile statului lângă Parlament. ”Vom avea legislativ, executiv și justiție în același loc”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Șeful executivului și liderul PSD arată că trebuie sa existe un partenriat între stat, sindicate si patronate, care să ne ajute pe toți să ne dezvoltăm!

”Vom căuta, împreună, soluții pentru a reduce în mod echitabil costul muncii și măsuri de sprijin pentru marile companii din această industrie astfel încât acestea să se poată concentra pe noi investiții, protejând forța de muncă extrem de calificată de care dispun”, a arătat premierul. 

Portrivit acestuia, statul poate da cel mai mare sprijin acestui domeniu finalizând autostrăzile și drumurile expres! Iar, pentru uzina Dacia, autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova și finalizarea autostrăzii A0 a Capitalei sunt vitale.

Premierul Ciolacu a mai spus că trebuie „să anticipăm, să nu ajungem la eventuale disponibilizări în perioada următoare, cu toate că managementul de la Dacia este unul de excepție”. 

„Va trebui, de această dată, ca să depășim acest trend european – repet, nu este totuși, dar va afecta și România- - va trebui să ne așezăm cu toții la masă atât patronate, cât și sindicate, cât și Guvernul României. Normal că trebuie să redimensionăm Rabla, sistemul de schimbare a parcurilor auto. Eu voi rămâne consecvent în administrație, în primul și în primul rând atât centrală cât și locală, trebuie să cumpărăm și am limitat sumele astfel încât să ne încadrăm în producătorii autohtoni și cu certificatul verde, care au prioritate la orice licitație. (...) Pentru industria auto trebuie să avem un plan și este bine să construim acest plan în acest moment, anticipând eventuale probleme. E un context mai larg, l-am discutat cu cei de la sindicate va urma și o întâlnire cu patronatele, atât de la Dacia, cât și de la Ford ca să identificăm acolo unde statul va trebui să intervină să scadă din cheltuieli”, a spus primul ministru.
Contractul de construire a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este aproape de semnare. Printre contractori, compania-mamă a dezvoltatorului SMR-urilor SUA de la Doicești CITEȘTE ȘI Contractul de construire a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă este aproape de semnare. Printre contractori, compania-mamă a dezvoltatorului SMR-urilor SUA de la Doicești

Marcel Ciolacu a mai susținut că anul viitor nu vor exita majorări de taxe.

”Evident, mai trebuie stabilitate și predictibilitate, iar orice modificare fiscală trebuie făcută doar după un consens cu sindicatele și patronatele. Faptul că nu vom crește taxele în 2025 reprezintă o garanție că mergem, împreună, pe calea sigură pentru dezvoltarea României”, a afirmat Ciolacu.

El anunță că bugetul de anul viitor va ține cont de o reducere cu cinci procente a impozitării salariilor „mici spre medii”. El spune că o astfel de măsură va „reduce mult din tot efortul patronatelor de a susține astfel încât oamenii să aibă venituri mai mari”. 

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Declarațiile acestuia vind în contextul în care Guvernul va implementa anul următor, pe baza recomandărilor Băncii Mondiale, o reformă fiscală care vizează actualizarea/revizuirea regulilor de impunere, inclusiv a bazelor de impozitare și ratele de impozitare pentru principalele categorii de impozite și taxe, precum: impozitul pe profit, impozitul pe venit/contribuțiile sociale, taxa pe valoarea adăugată, accize și impozitarea ecologică, impozite și taxe locale și pentru impozite și taxe relevante ale sistemului fiscal, cât și a veniturilor nefiscale (inclusiv a sistemului de redevențe). Acestea sunt prevăzute în planul fiscal al Guvernului pe șapte ani, un raport de peste 120 de pagini care va fi trimis Comisiei Europene. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
sindicate
ciolacu
mioveni
ieșire
bucurești
trafic