Un stat impune taxe vamale de 100% pentru mașinile electrice importate din China

Un stat impune taxe vamale de 100% pentru mașinile electrice importate din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat că țara sa va impune taxe vamale de 100% asupra importurilor de mașini electrice din China, relatează Reuters.

Trudeau a precizat de asemenea că guvernul canadian a decis asupra unei taxe vamale de 25% asupra importurilor de oțel și aluminiu din China, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Companie aeriană a vândut din greșeală sute de bilete ieftine la clasa I. Anterior a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un \'\'zbor către nicăieri\'\' CITEȘTE ȘI Companie aeriană a vândut din greșeală sute de bilete ieftine la clasa I. Anterior a vândut în numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor către nicăieri''
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a făcut anunțurile în timpul unei conferințe de presă pe care a susținut-o în Halifax, Nova Scotia.

Deciziile vin la puțin peste o lună după ce guvernul canadian a demarat o dezbatere publică de 30 de zile asupra importurilor de mașini electrice și alte produse din China, care să alinieze Canada cu deciziile luate de Statele Unite și Uniunea Europeană.

„Cred că știm cu toții că China nu joacă după aceleași reguli”, le-a spus Trudeau reporterilor.

„Ce este important cu privire la asta este că o facem în aliniere și în paralel cu alte țări din jurul lumii”, a subliniat liderul canadian.

Guvernul lui Trudeau încearcă să poziție Canada ca un jucător cheie în lanțul de aprovizionare mondial pentru mașinile electrice și a fost sub presiuni de producătorii locali pentru a lua măsuri împotriva Chinei.

Guvernul canadian a negociat acorduri în valoare de miliarde de dolari pentru a aduce cei mai importanți producători auto europeni în a Canada pentru a produce componente pentru întreg lanțul de aprovizionare al autovehiculelor electrice.

Uber - amendă de milioane de euro pentru că a trimis datele șoferilor CITEȘTE ȘI Uber - amendă de milioane de euro pentru că a trimis datele șoferilor

Anunțul lui Trudeau vine de asemenea în condițiile în care este așteptat ca SUA să dezvăluie săptămâna aceasta un set de noi măsuri împotriva importurilor din China.

Analiștii consultați de Reuters afirmă însă că este posibil ca guvernul american să decidă asupra relaxării unora dintre restricțiile anunțate de Washington mai devreme în cursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini electrice
canada
china