General Motors - amendată cu 146 milioane de dolari

General Motors - amendată cu 146 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 19:38

General Motors a fost amendată cu 146 de milioane de dolari, după ce o investigație guvernamentală a dezvăluit că aproximativ șase milioane dintre vehiculele sale au generat o cantitate de emisii mai mare decât fusese raportată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Investigația a fost făcută de mai multe agenții guvernamentale americane, printre care Administrația pentru Mediu și Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi. Aceasta a dezvăluit că vehiculele General Motors (GM) fabricate între anii 2012 și 2018 (circa 5,9 milioane) au generat o cantitate excesivă de emisii, mai exact cu peste 10% mai mult decât indicau rapoartele producătorului auto. Din această cauză, compania a fost amendată cu 145,8 milioane de dolari, arată Biziday.

FOTO O nouă linie de troleibuz în București CITEȘTE ȘI FOTO O nouă linie de troleibuz în București

De asemenea, GM și-a asumat să aplice măsurile necesare pentru a reduce emisiile vehiculelor sale. Între mașinile vizate de anchetă sunt 4,6 milioane de pick-up-uri și SUV-uri full-size, fabricate între 2012-2018 și aproximativ 1,3 milioane de SUV-uri de mărime medie, fabricate în aceeași perioadă.

General Motors a oferit o reacție în urma anunțului și a declarat că “a respectat și a aderat în permanență la toate legile și reglementările aplicabile în ceea ce privește certificarea și testarea în utilizarea vehiculelor în cauză”.

În iunie 2023, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier a declarat că General Motors a plătit 128,2 milioane de dolari pentru nerespectarea cerințelor legate de emisii pentru anii 2016 și 2017. 

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
amenda
sua