TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump

TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris duminică, 01:00

Astăzi este ultima zi în care șoferii români își mai pot alimenta mașinile la prețuri apropiate de 7 lei/l, chiar și sub 7 lei/l în unele benzinării Petrom. De mâine, 1 iulie, ei vor achita chiar și cu 20 de lei în plus pe un plin (de 40 de litri), prețul carburanților standard urmând a sări de 7,5 lei/l, iar cel al carburanților premium, chiar de 8 lei/l, în urma intrării în vigoare a celei de-a doua majorare de accize, care a fost efectuată de Guvern în două etape în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În urma deciziei Guvernului de la finalul anului trecut, luni, motorina se va scumpi cu 40 de bani/l, iar benzina cu 43 de bani/l, ceea ce va însemna că șoferii vor scoate în plus din buzunar 16 lei, respectiv 17,2 lei pentru un plin. Asta după ce, din același motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în prima zi a acestui an, conform datelor analizate de Profit.ro.

CFR se remarcă din nou - Tren cu o întârziere de 300 de minute CITEȘTE ȘI CFR se remarcă din nou - Tren cu o întârziere de 300 de minute

În cazul a 123 de stații Petrom, diferența va fi și mai ridicată, de 45 lei, respectiv 48 de bani/l, în benzinei și motorinei standard, și de 50, respectiv 53 bani/l în cazul motorinei și benzinei extra.

Și asta pentru că, în weekend, în perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, compania are o campanie promoțională, în 123 din stațiile Petrom putându-se cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra mai ieftine cu 10 bani/l. Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00.

În cazul carburanților extra vânduți în cele 123 de stații Petrom cu prețuri promoționale de weekend, un șofer va scoate luni din buzunar o sumă mai mare cu 20 de lei, în cazul motorinei, și cu 21,2 lei, în cel al benzinei, față de cea pe care ar plăti-o astăzi pentru a efectua un plin de 40 de litri.

FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată CITEȘTE ȘI FOTO STB s-a săturat de blocaje pe linia tramvaiului 41 și anunță că dă în judecată

Dacă duminică, de exemplu, se mai poate cumpăra benzină la un preț inferior celui de 7 lei/l în trei stații Petrom din capitală (Jiului și Petrom City - 6,96 lei/l, Doctor Herescu - 6,99 lei/l), luni cea mai ieftină stație Petrom va fi cea din Doctor Herescu, cu un preț de 7,42 lei/l.

Similar în cazul motorinei standard, dacă duminică ea putea fi cumpărată și cu 7,13 lei/l în unele stații Petrom, luni, cel mai ieftin diesel va fi de 7,56 lei/l.

Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți CITEȘTE ȘI Wizz Air, mesaj către clienți după zboruri întârziate sau chiar anulate. Ce se întâmplă cu banii deja plătiți

Măsurile fiscale ale guvernul au „impulsionat” cu 10% prețuri carburanților, scumpirea de 1 iulie, de 43 bani/l la benzină și 40 bani/l la motorină survenind uneia, tot fiscală, de 29 bani/l, respectiv, 26 bani/l, din prima zi a acestui an. Pentru 2023 guvernul a acordat o derogare prin care accizele la benzină și motorină erau scutite de la indexarea cu rata inflației, de 13,8% în 2022.

Așa se face că, potrivit formulei de calcul legiferate anul trecut, în 2024, se pare că șoferi vor “plăti” și derogarea acordată pentru 2023, accizele indexându-se mult mai agresiv, nu numai cu rata inflației din 2023, 8,8%, ci și cu cea din 2022, 13,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
scumpiri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil
accize
scumpiri