Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni

Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 iun 2024

Contractul încheiat între Stellantis și compania de rent-a-car Sixt a produs deja efecte importante. Cele două companii au anunțat că s-au livrat deja un volum important de mașini, aparținând unui număr de 9 mărci din cele 14 pe care le deține constructorul auto.

Stellantis a livrat aproximativ 30.000 de autovehicule ale mărcilor grupului către Sixt, în Europa, în urma comenzii lansate de compania de rent-a-car. Contractul dintre cele două a fost semnat la începutul anului și prevede un total de 250.000 de vehicule livrate în următorii trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Autoritățile au lansat operațiunile pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova CITEȘTE ȘI FOTO Autoritățile au lansat operațiunile pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Mașinile livrate acoperă peste 50 de modele, după cum transmite Stellantis, de la nouă mărci diferite, aparținând unei plaje largi de caroserii și segmente.

Sixt spune că mașinile primite au parcurs deja peste 300 de milioane de mile, având un feedbck pozitiv de la clienții care au folosit aceste vehicule.

FOTO Sonda lansată de China a asenelizat pe partea îndepărtată a Lunii CITEȘTE ȘI FOTO Sonda lansată de China a asenelizat pe partea îndepărtată a Lunii

 „Prin parteneriatul nostru pe termen lung cu SIXT, ne îndeplinim angajamentele de a oferi mobilitate curată, sigură și accesibilă. Anunțând livrarea celui de-al 30.000-lea vehicul, așteptăm cu nerăbdare să facem următorii pași în 2024 și să ne reafirmăm ambiția de a livra până la 250.000 de vehicule către SIXT până în 2026.” Uwe Hochgeschurtz, COO al Stellantis pentru Europa lărgită.

Livrările acoperă o gamă diversă de vehicule, de la mașini de oraș la SUV-uri, precum și o gamă largă de motoare, inclusiv vehicule electrice cu baterie (BEV), toate echipate cu cele mai noi funcții software și cele mai recente tehnologii de infotainment la bord. Colaborarea anunțată în ianuarie acoperă necesarul de mașini atât pentru Europa, cât și pentru America de Nord.

„Mulțumesc sincer echipei Stellantis și echipei SIXT pentru marea lor colaborare. Parteneriatul nostru cu un mare producător de automobile precum Stellantis subliniază strategia noastră ambițioasă de creștere și promisiunea noastră de a oferi clienților cea mai bună alegere pentru toate nevoile lor de mobilitate” a declarat și Konstantin Sixt, Co-CEO al SIXT.

ULTIMA ORĂ Scandal în industria auto din Japonia. Toyota și alți producători au omologat mașini cu informații false CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Scandal în industria auto din Japonia. Toyota și alți producători au omologat mașini cu informații false

Pe lista de mașini livrate se găsesc mărcile Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall și Maserati, inclusiv furgonete și vehicule utilitare (cu 7 și 9 locuri). De asemenea, se precizează că au fost cumpărate și livrate o gamă completă de sisteme de propulsie (inclusiv vehicule electrice cu baterie), ceea ce înseamnă că nu sunt țintite doar cele electrice.

Cele două companii au anunțat că, dincolo de volumele deja planificate pentru 2024, comenzile specifice pot fi convenite în mod flexibil în funcție de nevoile și cererea flotei.

Pe lângă această achiziție, Stellantis și SIXT „vor explora oportunități de cooperare în diferite regiuni din întreaga lume”, inclusiv Mobilisights, afacerea Stellantis data as a service (DaaS), pentru a furniza și dezvolta seturi de date pentru crearea și acordarea de licențe de produse, aplicații și servicii inovatoare destinate companiilor, care va fi pusă la dispoziția SIXT.

Serviciile vor putea fi folosite pentru monitorizarea flotei, pe măsură ce livrările Stellantis vor continua și numărul de vehicule complet conectate din flota de închiriere a SIXT va crește semnificativ.

Datele telemetrice, cum ar fi nivelul de combustibil și kilometrajul, vor fi transmise automat către SIXT atunci când un vehicul este returnat. SIXT va putea optimiza managementul în agenții, permițând clienților să beneficieze de o procesare și mai rapidă și de o disponibilitate mai bună a vehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis sixt
masini stellantis
masini închiriere