Startup-ul de taxiuri zburătoare Lilium, la un pas de insolvență

Startup-ul de taxiuri zburătoare Lilium, la un pas de insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:00

Firma germană Lilium, care produce taxiuri electrice zburătoare, se confruntă cu probleme de lichiditate, potrivit raportului din primul semestru al 2024.

Startup-ul susține că „are nevoie de capital imediat pentru a continua să-și finanțeze operațiunile în curs” în raportul semestrial. Dacă nu va face rost de finanțare, compania va fi forțată să taie din costuri, să reducă operațiunile sau să intre în insolvență, scrie Sifted.eu.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Un nou nod rutier pe Autostrada Bucureștiului
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lilium a avut pierderi nete de aproape 87 milioane EUR, comparativ cu 385 milioane EUR anul trecut, în aceeași perioadă. Firma a ajuns, în total, la pierderi de 1.466 milioane EUR, arată StartUp Cafe.

Startup-ul va primi fonduri suplimentare de 32 milioane EUR pentru îndeplinirea cerințelor urgente de lichiditate, însă o parte din această sumă este condiționată „de o decizie pozitivă” din partea guvernului federal german de a aproba un împrumut convertibil de 100 milioane EUR către companie, care ar urma să fie acordat în parteneriat cu Statul Liber Bavaria, potrivit documentului oficial.

Anunțul vine la câteva luni după ce Lilium a strâns 114 miloane dolari de la investitori, în luna mai a acestui an. Până acum, în firma producătoare de taxiuri electrice zburătoare au investit mai multe fonduri, printre care Earlybird Venture Capital, Atomico și chinezii de la Tencent.

În anul 2021, startup-ul s-a listat la Nasdaq prin metoda SPAC (special-purpose acquisition company).

Taxiurile aeriene dezvoltate de Lilium, de tip eVTOL (electric vertical take-off and landing), sunt destinate mai degrabă călătoriilor interne între orașe decât zborurilor între țări.

Nobel 2024: Descoperirea microARN-ului, recompensată cu premiul Nobel pentru Medicină CITEȘTE ȘI Nobel 2024: Descoperirea microARN-ului, recompensată cu premiul Nobel pentru Medicină

Modelul Lilium Jet folosește mai multe elice mici antrenate de motoare electrice pentru a oferi portanță în timpul decolării și aterizării, precum și tracțiunea în timpul fazei de croazieră.

Și producătorul de vehicule electrice zburătoare Volocopter a fost la un pas de insolvență anul acesta, în aprilie, când a avertizat cu privire la riscul de a intra în insolvență dacă nu poate strânge mai mult capital.

La câteva săptămâni distanță, firma a reușit să strângă o sumă nedezvăluită pentru a continua să funcționeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxiuri zburătoare
lilium