Salonul Auto de la Paris: De la mașini care ”înoată” și până la volane dreptunghiulare

Salonul Auto de la Paris: De la mașini care ”înoată” și până la volane dreptunghiulare
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:39

Giganții din industria auto s-au reunit la Salonul Auto de la Paris pentru a-și prezenta cele mai noi concepte și modele de producție, concurând pentru a atrage atenția publicului cu designuri atrăgătoare și tehnologii futuriste, cum ar fi un volan dreptunghiular numit Hypersquare, prezentat de Peugeot în modelul concept Inception, și SUV-ul Yangwang U8, care poate circula prin apă, al producătorului chinez BYD, relatează CNBC.

Târgul bienal, care s-a deschis luni și va continua până duminică, are loc în contextul în care producătorii europeni de automobile se confruntă cu realități dure pe drumul către electrificarea completă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Corespondență din Paris - Denis le Vot, șeful Dacia: Bigster nu va avea 7 locuri, dar va avea cutie automată pe versiunea 4x4 CITEȘTE ȘI Corespondență din Paris - Denis le Vot, șeful Dacia: Bigster nu va avea 7 locuri, dar va avea cutie automată pe versiunea 4x4
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Producători precum Volkswagen, BMW și Stellantis au emis avertismente privind profiturile în ultimele săptămâni, invocând provocări precum cererea scăzută pentru vehiculele electrice (EV) și concurența intensă din străinătate.

Presiunea asupra producătorilor auto europeni este de așteptat să crească și mai mult anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a obiectivelor de reducere a emisiilor.

Se speră că Salonul Auto de la Paris poate reprezenta un punct de cotitură pentru industria auto din Europa, mulți producători lansând EV-uri accesibile pentru a ține pasul cu concurenții din China.

Gigantul auto francez Peugeot a reușit să atragă atenția publicului. Constructorul a invitat vizitatorii — inclusiv pe președintele francez Emmanuel Macron — să examineze de aproape volanul său Hypersquare.

Peugeot a declarat că forma dreptunghiulară a volanului, care seamănă cu un controler de jocuri video, va intra în producție din 2026. Compania speră că designul inovator va fi deosebit de atractiv pentru tineret.

Vânzările de mașini electrificate au crescut CITEȘTE ȘI Vânzările de mașini electrificate au crescut

Hypersquare a fost prezentat în conceptul de mașină Inception al Peugeot.

Producătorul chinez de vehicule electrice BYD a dezvăluit pentru prima dată modelul său Yangwang U8 în fața unui public francez.

SUV-ul hibrid plug-in este capabil ”să înoate” până la 30 de minute, să parcheze lateral și să facă o rotire completă pe loc, a declarat un purtător de cuvânt al BYD pentru CNBC.

Modelul Yangwang U8 poate realiza aceste manevre datorită celor patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată.

BYD a spus că abilitatea vehiculului de a pluti ”nu este doar un gadget,” adăugând că această caracteristică ar putea salva vieți în caz de inundații sau accidente pe apă. Vehiculul are, de asemenea, o dronă încorporată pe acoperiș, care poate fi lansată pentru a arăta șoferului ce urmează pe drum.

Modelul Yangwang U8 a fost prezentat pentru prima dată anul trecut în Guangzhou și este vândut în prezent doar în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
salonul auto de la paris
masini