Compania germană Lufthansa, amendată pentru discriminarea unor pasageri evrei. Compensații uriașe pentru călători, cea mai severă amendă încasată pentru încălcarea drepturilor pasagerilor

Compania germană Lufthansa, amendată pentru discriminarea unor pasageri evrei. Compensații uriașe pentru călători, cea mai severă amendă încasată pentru încălcarea drepturilor pasagerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:47

Compania germană Lufthansa a primit o amendă de 4 milioane dolari de la Departamentul Transporturilor din SUA pentru discriminarea unor pasageri evrei care au călătorit în luna mai 2022, între New York și Budapesta, având și un transfer pe aeroportul din Frankfurt, relatează Reuters.

Cei 128 de pasageri evrei, dintre care aproape toți purtau haine specifice bărbaților evrei ortodocși, au fost refuzați la îmbarcare pe zborul de conexiune la Frankfurt în urma comportamentului necorespunzător al unora dintre ei, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO - ANUNȚ Va fi deschisă circulația pe o nouă Variantă Ocolitoare CITEȘTE ȘI FOTO - ANUNȚ Va fi deschisă circulația pe o nouă Variantă Ocolitoare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Deși mulți dintre acești pasageri nu se cunoșteau între ei și nici nu călătoreau împreună, cei chestionați de anchetatorii americani au afirmat că Lufthansa i-a tratat pe toți ca și când ar fi fost un singur grup și pe acest temei li s-a refuzat îmbarcarea pentru comportamentul necorespunzător al câtorva.

Conform deciziei autorităților americane, din amenda de 4 milioane de dolari, cea mai mare aplicată vreodată în SUA pentru un caz legat de încălcarea drepturilor pasagerilor, 2 milioane vor trebui plătite direct Departamentului Transporturilor din SUA și celelalte 2 milioane vor fi compensații plătite pasagerilor cărora li s-a refuzat îmbarcarea.

Wizz Air suspendă zborurile către o destinație folosită des de români. \ CITEȘTE ȘI Wizz Air suspendă zborurile către o destinație folosită des de români. "Regretăm inconveniențele cauzate clienților în urma acestor circumstanțe extraordinare"

Compania Lufthansa a transmis că acceptă plata acestor sume, dar a negat că angajații săi ar fi discriminat respectivii pasageri, justificând acest incident printr-o „serie nefericită de erori de comunicare, interpretare și evaluare în procesul de luare a deciziei”.

Compania aeriană germană a anunțat de asemenea un parteneriat cu Comitetul Evreiesc American prin care acesta să conducă primul program adresat managerilor și angajaților din industria aeriană pentru combaterea antisemitismului și a discriminării.

viewscnt
Afla mai multe despre
luthansa
pasageri
evrei
amenda