Northvolt confirmă concedierea unui număr mare de angajați. „Suntem pe calea cea bună, deciziile dure sunt necesare!”

Northvolt confirmă concedierea unui număr mare de angajați. „Suntem pe calea cea bună, deciziile dure sunt necesare!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 15:18

Compania suedeză Northvolt, specializată în producția de baterii pentru vehicule electrice, a anunțat un plan amplu de „revizuire strategică”, care va avea ca efect concedierea unui număr foarte mare de persoane. Directorul și fondatorul recunoaște că este o perioadă dificilă în industria auto.

Uzinele Northvolt din Skelleftea, Vasteras și sediul central al companiei din Stockholm vor concedia aproximativ 1.600 de persoane, cel mai mare număr fiind cel de la Skelleftea, circa 1.000 de persoane. „Toate concedierile fac obiectul unor negocieli sindicale în curs”, a transmis compania.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Grecii au început asfaltarea și au adus peste 500 de muncitori la Autostrada Bucureștiului, după ce au fost avertizați de autorități CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grecii au început asfaltarea și au adus peste 500 de muncitori la Autostrada Bucureștiului, după ce au fost avertizați de autorități
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În urma pașilor inițiali făcuți ca parte a revizuirii sale strategice și ca răspuns la un climat macroeconomic provocator, Northvolt își ajustează ambițiile pentru a se concentra pe creșterea capacității de producție de 16 GWh la Northvolt Ett”, a anunțat Northvolt, un startup de baterii care s-a bucurat în anii trecuți de finanțări importante din partea unor constructori auto.

În acest moment, obiectivul principal al companiei este uzina Northvolt Ett, care se află în prima fază de dezvoltare și care trebuie să asigure bateriile contractate de partenerii Northvolt. Reducerile de costuri, care înseamnă inclusiv concedieri masive, vor asigura, cel mai probabil, resursele financiare necesare investițiilor în această uzină.

Dacia a ajuns liderul absolut al motorizărilor cu GPL în Europa. Cât a vândut CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns liderul absolut al motorizărilor cu GPL în Europa. Cât a vândut

„Această prioritate este susținută în continuare de un program de accelerare recent introdus, menit să crească în continuare nivelurile de producție. Programul demonstrează deja rezultate și a contribuit la creșterea producției de celule Northvolt Ett de trei ori de la începutul acestui an”, mai explică cei de la Northvolt.

Șeful companiei, co-fondator, Peter Carlsson, susține demersul prin evoluția nefavorabilă a pieței de mașini electrice. „Deși impulsul general pentru electrificare rămâne puternic, trebuie să ne asigurăm că luăm acțiunile potrivite la momentul potrivit, ca răspuns la situațiile potrivnice de pe piața auto și la climatul industrial mai larg.

Acum trebuie să concentrăm toată energia și investițiile în activitatea noastră de bază. Succesul în creșterea producției la Northvolt Ett este esențial pentru livrarea clienților noștri și pentru a permite operațiuni de afaceri durabile. Recordurile recente de producție la Northvolt Ett arată că suntem pe calea cea bună, dar deciziile pe care le luăm astăzi, oricât de dure, sunt necesare pentru viitorul Northvolt.”

Dacia a ajuns liderul absolut al motorizărilor cu GPL în Europa. Cât a vândut CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns liderul absolut al motorizărilor cu GPL în Europa. Cât a vândut

În paralel cu concedierile, vor fi sistate operațiunile de extindere a Northvolt Ett, care ar fi trebuit să ridice capacitatea totală de producție la 30 GWh anual.

În total, va fi redusă forța de muncă cu 20% la nivel global și cu 25% în Suedia.

„Deciziile anunțate astăzi sunt atât provocatoare, cât și dureroase. Eu și toți colegii mei de la Northvolt vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i sprijini pe colegii care vor părăsi în cele din urmă compania. Deciziile sunt, totuși, necesare pentru a se adapta la realitățile actuale și pentru a permite succesul pe termen lung al Northvolt”, a mai spus Peter Carlsson.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt concedieri
fabrica baterii electrice