Ministerul Finanțelor: Ajutor de stat de maximum 644,55 milioane lei pentru companiile Grupului Renault

Ministerul Finanțelor: Ajutor de stat de maximum 644,55 milioane lei pentru companiile Grupului Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:51

Ministerul Finanțelor a finanțat 7 proiecte de investiții pentru cele 3 societăți ale Grupului Renault, în valoare totală de peste 2,242 miliarde lei, care generează 1.478 de noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este în valoare totală de maximum 644,55 milioane lei, informează instituția.

Potrivit sursei citate, proiectele generează contribuții directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite de peste 1,247 miliarde lei. În prezent, sunt finalizate 5 proiecte de investiții cu o valoare totală de 1,438 miliarde lei, care au generat un număr de 1.178 locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este de 436 milioane lei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia a deschis unitatea din România, investiție de 15 milioane de euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia a deschis unitatea din România, investiție de 15 milioane de euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a efectuat o vizită de lucru la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault, una dintre cele mai importante platforme de cercetare și dezvoltare ale companiei în Europa.

"Trebuie să fim mereu atenți la nevoile mediului de afaceri și la măsurile concrete care generează progres. În acest sens, le-am dat o veste bună. După discuții cu ACAROM, CONCORDIA, AHK și CCIFER, am pregătit un act normativ prin care propunem o măsură de sprijin pentru acest domeniu strategic, prin aplicarea deducerii fiscale pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, începând cu anul 2024, și pentru companiile care plătesc impozitul minim pe cifra de afaceri. Sper ca proiectul să fie agreat la nivelul coaliției de guvernare și să ajungă în Guvern cât mai repede", a menționat Marcel Boloș, citat în comunicat.

Ministrul Finanțelor a discutat cu echipa de management a Grupului Renault despre situația industriei auto și despre viitoarele proiecte de investiții ale Renault în România, ocazie cu care au fost punctată nevoia unor măsuri suplimentare de stimulare a sectorului de cercetare-dezvoltare, pentru industriile care dezvoltă tehnologii noi și contribuie la competitivitatea țării.

"Dacia-Renault este un exemplu de bune-practici și un investitor important în economia românească. Unul dintre principiile după care mă ghidez, ca ministru al Finanțelor, este acela că investițiile de anvergură în economie generează, pe lângă locuri de muncă, și dezvoltarea unui sector foarte important, un efect multiplicator pentru dezvoltarea regională", a subliniat ministrul Finanțelor.

În cadrul întâlnirii, Marcel Boloș a reiterat dorința Guvernului să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și pentru atragerea de noi investiții, atât prin politici fiscale echilibrate, cât și prin susținerea inovației și a digitalizării.

Vizita a inclus și o prezentare a ultimelor inovații tehnologice și a proiectelor de cercetare în curs de dezvoltare la Centrul Tehnic Titu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
ajutor de stat
renault