Înmatriculările Tesla pe piața din Franța și-au continuat scăderea în luna martie, pentru a treia lună consecutivă, astfel că vânzările trimestriale ale mărcii de automobile electrice controlate de Elon Musk au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, arată datele publicate de Plateforme automobile (PFA), organizația care reprezintă constructorii și furnizorii de componente auto, informează AFP.
În mijlocul procesului de modernizare a gamei, dar afectat posibil și de comportamentul patronului, constructorul american de automobile electrice a văzut cum înmatriculările sale în Franța au scăzut cu 36,8% în luna martie, până la 3.157 unități, și cu 41% în primul trimestru, până la 6.693 de unități vândute, scrie Agerpres.

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
În aceste condiții, cota de piață a Tesla în Franța s-a redus scăzut până la 1,63% în primul trimestru, astfel că producătorul american a fost devansat de mărci precum BYD și alți producători chinezi de automobile electrice, a căror cotă de piață cumulată a urcat până la 3,19%.
Per total, înmatriculările de autoturisme noi în Franța au scăzut cu 14,54% în luna martie și cu 7,83% în primul trimestru. Cu 153.842 de autoturisme înmatriculate în luna martie, piața auto din această țară a revenit la nivelul din luna martie 2022, când a fost afectată de penuria de cipuri și debutul războiului din Ucraina.
Scăderea înmatriculărilor a afectat în special grupul Stellantis (cu o scădere de 17% în ritm anual). În schimb, înmatriculările Renault-Dacia au rămas stabile (scădere de doar 0,99%) astfel că grupul Renault s-a apropiat de liderul Stellantis. Grupul german Volkswagen, numărul trei pe piața din Franța, a suferit și el o scădere de 4,8% a înmatriculărilor în luna martie, afectat în special de marca Seat.
Vânzările de vehicule electrice au scăzut și ele însă cota lor de piață în totalul vânzărilor a rămas stabilă, la 19%.

Pe primele trei luni ale anului, piața auto din Franța a scăzut cu 7,8%.
'Consumatorii sunt în expectativă într-un context economic complex', a comentat președintele PFA, Luc Chatel. Potrivit acestuia, scăderea puternică a înmatriculărilor din luna martie este și o consecință a 'șocurilor fiscale' venite din partea Guvernului, odată cu intrarea în vigoare la 1 martie a noilor bonus malus pentru automobilele echipate cu motoare termice și a diminuării subvențiilor la achiziționarea de automobile electrice.