FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România

FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 01:36

Tesla a lansat oficial versiunea cu șapte locuri a lui Model Y, care poate fi deja comandată pe configuratorul mărcii. Configurația nu este disponibilă cu orice motorizare.

Tesla Model Y a devenit oficial automobil cu șapte locuri, opțional, marca anunțând în rețeaua de clienți deschiderea comenzilor pentru această versiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin CITEȘTE ȘI Bilete de avion - Secret din spatele ușilor: În ce zile și la ce oră le poți cumpăra cel mai ieftin
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Am dus flexibilitatea la următorul nivel. Vehiculul Y cu 7 locuri oferă Model spațiu suficient pentru familie, prieteni și toate bagajele lor. Noul design al cabinei oferă al treilea rând de locuri, cu două scaune orientate în față, care pot fi rabatate complet atunci când aveți nevoie de spațiu de depozitare suplimentar.

Oferind un spațiu de 2.040 de litri, vehiculul Model Y poate transporta 7 pasageri plus două valize de mână în spate și două genți mari în spațiul de depozitare din față. Când utilizați configurația cu 5 locuri, puteți încărca în spate un cărucior, un scuter sau un pat pliant – există spațiu suficient pentru a transporta tot ce trebuie”, a transmis Tesla.

HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri CITEȘTE ȘI HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri

Arhitectura cu șapte locuri nu este, însă, disponibilă de la versiunea de intrare cea mai ieftină, cu tracțiunea spate, ci poate fi aleasă în configurator doar cu motorizarea Long Range cu tracțiune integrală. Aceasta costă 51.990 euro în configurație cu cinci locuri, iar în cea cu șapte locuri prețul crește cu 2.500 de euro.

FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România

Al doilea rând de scaune are posibilitatea de glisare a scaunelor, pentru un acces mai bun, spătarele pot fi ajustate, dar pot fi și rabatate la nevoie pentru mai mult spațiu în portbagaj. Printre funcțiile suplimentare de pe această versiune se numără și priza USB-C.

Giganții auto europeni au lansat la Paris o serie de vehicule electrice mai ieftine, intensificând concurența cu China CITEȘTE ȘI Giganții auto europeni au lansat la Paris o serie de vehicule electrice mai ieftine, intensificând concurența cu China

Spațiul pe care cei doi pasageri care stau pe ultimele două scaune îl au la dispoziție nu este unul generos, având în vedere că vorbim despre un hayon înclinat care acoperă destul de aproape zona portbagajului, dar pentru deplasări scurte el este foarte util. Descrierea oferită de companie, „poate transporta 7 pasageri împreună cu bagajele lor” este departe de a fi una serioasă, având în vedere faptul că cele două scaune ocupă trei sferturi din portbagaj.

Potrivit informațiilor neoficiale, această versiune este produsă în China, uzina din Berlin nefiind pregătită să asambleze această arhitectură a mașinii. Deși în configurator este menționată data de livrare „octombrie 2024”, este precizat și faptul că „termenul de livrare poate varia în funcție de configurație”.

Tesla a prezentat o versiune cu șapte locuri a lui Model Y încă din 2019, pe piața din SUA, însă abia în 2021 a oferit o opțiune cu cele două scaune suplimentare, pentru suma de 2.000 de dolari,  și doar pe versiunea Long Range cu două motoare.

FOTO Brandul chinez care dă peste cap toate regulile: motorul electric este mai ieftin decât cel hibrid CITEȘTE ȘI FOTO Brandul chinez care dă peste cap toate regulile: motorul electric este mai ieftin decât cel hibrid

Tesla Model Y este în prezent cel mai vândut automobil electric din lume, chiar dacă vânzările au scăzut simțitor față de anul anterior. În China, Tesla Model Y este de asemenea lider al vânzărilor pe segmentul electric, pe locul al doilea fiind BYD Seagull.

Uzina din Shanghai a Tesla produce atât Model Y, cât și Model 3, ambele fiind destinate pieței locale, dar și la export. Peste 300.000 de exemplare Model Y produse în China au fost vândute de Tesla în acest an, pe piața locală și în restul lumii. Model Y mai este produs în SUA și în Germania, în uzina din zona Berlin.

FOTO PREMIERĂ - Garda Națională de Mediu depune sesizare penală împotriva unei întregi comunități CITEȘTE ȘI FOTO PREMIERĂ - Garda Națională de Mediu depune sesizare penală împotriva unei întregi comunități

În Europa, Model Y s-a vândut anul acesta în 126.300 de exemplare, în primele șapte luni ale anului, în scădere cu 26% față de volumul de anul trecut, ceea ce înseamnă un declin de aproape 45.000 de vehicule. Acest lucru nu a împiedicat Model Y să rămână cel mai vândut automobil electric din Europa. În total, Tesla a înmatriculat în Europa în primele opt luni 201.000 autoturisme, cu 15,8% mai puține față de anul trecut, ceea ce înseamnă că Model Y a reprezentat peste 60% din vânzările mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model y
model y 7 locuri
model y facelift
tesla vanzari europa