FOTO Lucrările la Centura Biharia avansează

Auto/Transporturi   
FOTO Lucrările la Centura Biharia avansează

Lucrările la Centura Biharia, din județul Bihor, care va scoate traficul greu din interiorul localității Biharia, au ajuns la un stadiu fizic de peste 70%, anunță Consiliul Județean Bihor.

Centura Biharia va fluidiza traficul la ieșirea din Oradea spre Marghita și Satu Mare, va reduce numărul accidentelor pe DN 19 și va diminua poluarea în localitatea Biharia, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Încep lucrările de foraj pe secțiunea sud a magistralei de metrou M6 CITEȘTE ȘI Încep lucrările de foraj pe secțiunea sud a magistralei de metrou M6

”Lucrările la Centura Biharia, care va scoate traficul greu din interiorul localității Biharia, au ajuns la un stadiu fizic de peste 70%. În ultimele zile s-a finalizat turnarea stratului de binder pe toată porțiunea centurii de 5,6 km. Stratul de binder este al doilea strat de asfalt din cele trei câte vor fi în total. Turnarea binderului pe ultimii 300 de metri a fost condiționată de finalizarea relocării conductei de gaz care intersectează centura”, informează CJ Bihor.

În prezent se lucrează și la relocarea rețelei electrice de 110kV. După finalizare, se va putea începe așternerea stratului de uzură. Centura Biharia are o lungime de 5,6 kilometri și are prevăzută de-a lungul ei, pe margine, o pistă de biciclete.

FOTO Lucrările la Centura Biharia avansează

În același proiect cu Centura Biharia este inclus și drumul de legătură dintre localitatea Paleu și Centura Biharia, în lungime de 3,1 kilometri. La acesta, stadiul fizic este de 50%. În prezent, constructorii lucrează la fundația din balast stabilizat.

Lucrările la cele două drumuri, începute la sfârșitul lunii octombrie 2023, sunt executate de asocierea de firme Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group. Valoarea contractului este de 66.363.616,15 lei, cu TVA. Durata de execuție a proiectului este de 18 luni.

FOTO Imagini de la fața locului: TBM-ul \ CITEȘTE ȘI FOTO Imagini de la fața locului: TBM-ul "Sfânta Maria" a coborât la metrou, pentru M6 spre Otopeni. "S-a discutat despre magistrală pe vremea când Emil Constantinescu era președinte."

Cele două drumuri noi fac parte din proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3”, finanțat din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Centura Biharia este a șaptea centură construită de Consiliul Județean Bihor. În 2024 a fost deschisă circulația pe celelalte șase: Centura Sântandrei, Sânmartin (Băile Felix), Nojorid, Aleșd, Beiuș și Oșorhei.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura biharia
lucrari