FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil

FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 aug 2024

BYD a prezentat primele imagini cu noul model electric Seal 06 GT, care urmează să debuteze la Salonul Auto din Chengdu. Mașina urmează să fie lansată și în Europa, în lunile care urmează, dar prețurile pentru regiunea noastră sunt greu de anticipat, din cauza noilor taxe vamale.

Un hatchback compact, cu propulsie complet electrică va intra din acest final de vară în portofoliul companiei chineze BYD, care a dezvăluit primele imagini și detalii ale noului model. Prima piață care va primi acest automobil este China, mai întâi la salonul din Chengdu și apoi în showroom-uri, pentru ca piețele internaționale, inclusiv Europa, să urmeze în 2025, după cum a declarat Zhang Zhuo, directorul de marketing al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Ryanair atacă dur Wizz Air după lansarea abonamentului special: O înșelătorie! Reacția Wizz Air CITEȘTE ȘI FOTO Ryanair atacă dur Wizz Air după lansarea abonamentului special: O înșelătorie! Reacția Wizz Air
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

BYD Seal 06 GT, care ar putea să aibă un nume diferit la lansarea comercială, a fost dezvoltat pe baza prototipului Ocean M, prezentat de compania chineză la începutul acestui an.

Datele privind dimensiunile acestui model vorbesc despre 4,64 metri lungime și 1,88 metri lățime, cu un ampatament de 2,82 metri, ceea ce înseamnă că este mult mai mare decât modele europene din segmentul compact, cum este ID.3, cu 4,23 metri.

VW crește previziunile pentru „Passatul electric” și pregătește o producție majorată CITEȘTE ȘI VW crește previziunile pentru „Passatul electric” și pregătește o producție majorată

De asemenea, primele date privind motorizarea includ un motor de 160 kW și o baterie de 59,52 kWh, cu o autonomie de aproximativ 500 km. O versiune superioară de baterie ar urca autonomia la peste 600 km. O versiune cu tracțiune integrală va fi acționată de două motoare.

Noul BYD Seal 06 GT folosește aceeași platformă de pe Seal EV, e-platform 3.0 Evo, cu o arhitectură pe 800 volți care beneficiază de încărcare ultra-rapidă.

În ceea ce privește prețurile pentru Europa, chiar dacă nu au fost anunțate deocamdată, nivelul anunțat în China, de aproximativ 21.000 de dolari pentru cea mai ieftină versiune, anticipează un nivel foarte bun pentru piața noastră, chiar și cu noile tarife vamale.

FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil

FOTO BYD lansează un nou model electric, care va ajunge în Europa la un preț accesibil
viewscnt
Afla mai multe despre
byd seal
byd 06 gt
byd pret electric