Boeing a convenit preluarea producătorului de fuzelaje Spirit AeroSystems, într-un acord de 4,7 miliarde de dolari

Boeing a convenit preluarea producătorului de fuzelaje Spirit AeroSystems, într-un acord de 4,7 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 10:24

Boeing a anunțat că își va răscumpăra producătorul de fuzelaje Spirit AeroSystems, într-o tranzacție sub formă de acțiuni despre care producătorul de avioane a spus că va îmbunătăți siguranța și controlul calității, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Producătorul american de avioane a fost de acord să plătească 37,25 dolari pe acțiune, în acțiuni Boeing pentru Spirit, oferind companiei aerospațiale o valoare a capitalului propriu de 4,7 miliarde dolari. Incluzând datoriile Spirit, tranzacția are o valoare de 8,3 miliarde de dolari, a declarat Boeing.

Acțiunile Spirit au o capitalizare de piață de aproximativ 3,8 miliarde dolari, scrie News.ro.

VIDEO Un Boeing al Air Europa aterizează de urgență, pasageri răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Un Boeing al Air Europa aterizează de urgență, pasageri răniți

Boeing a dezvăluit în martie că participă la discuții pentru achiziționarea companiei cu sediul în Wichita, Kansas, la câteva săptămâni după ce un panou fix de ușă al unui Boeing 737 Max 9 aproape nou al companiei Alaska Airlines, s-a desprins în timpul zborului, declanșând o nouă criză pentru Boeing.

Spirit realizează fuzelajele pentru 737 și alte componente, inclusiv secțiuni ale Boeing 787 Dreamliners.

În 2005, Boeing a renunțat la operațiunile din Kansas și Oklahoma, care au devenit Spirit AeroSystems de astăzi.

Comenzile Boeing au reprezentat aproximativ 70% din veniturile companiei Spirit, anul trecut, în timp ce aproximativ un sfert au provenit din fabricarea de piese pentru principalul rival al Boeing, Airbus, potrivit documentelor depuse la autoritatea dee reglementare a bursei.

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, care a declarat că va demisiona la sfârșitul anului, a spus luni că aducerea Spirit în interior ”va alinia complet” sistemele de producție și forța de muncă ale companiilor.

”Dintre multele acțiuni pe care le întreprindem, aceasta este una dintre cele mai importante în demonstrarea angajamentului nostru neclintit de a consolida calitatea și de a ne asigura că Boeing este compania de care lumea are nevoie să fie”, a spus Calhoun într-un mesaj către angajați.

FOTO Ministerul Finanțelor lansează aplicația e-Transport pe platfomele Google Play si App Store CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Finanțelor lansează aplicația e-Transport pe platfomele Google Play si App Store

El a spus că se așteaptă ca acordul să se încheie la jumătatea anului 2025, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare, a acționarilor Spirit și vânzării operațiunilor Spirit dedicate avioanelor Airbus.

CEO-ul Spirit, Pat Shanahan, este considerat un posibil succesor al lui Calhoun.

Între timp, Airbus a declarat luni că a ajuns la un acord cu Spirit, astfel încât producătorul european de avioane să fie compensat cu 559 de milioane de dolari de către Spirit pentru achiziționarea liniilor sale de producție dedicate avioanelor Airbus.

Acestea includ operațiunile din Belfast, Irlanda de Nord, unde sunt produse aripile și mijlocul fuselajului aeronavei A220, pilonii A220 în Wichita și secțiunile fuselajului A350 din Carolina de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
spirit aerosystems