O nouă taxă mărește prețul biletelor de avion. Vor costa și cu 75 de euro mai mult, din această vară, la unele companii. Mesajul TAROM și Wizz Air

O nouă taxă mărește prețul biletelor de avion. Vor costa și cu 75 de euro mai mult, din această vară, la unele companii. Mesajul TAROM și Wizz Air
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 16:19

O nouă taxă mărește deja prețul biletelor de avion.  O mare companie aeriană a anunțat că scumpește biletele din cauza taxei de mediu, pe care este obligată să o suporte. La polul opus, cel mai mare operator low cost de pe piața românească susține că nu vrea să pună taxa în cârca turiștilor si cere ajutor guvernanților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Doar în ultimul an, prețul biletelor de avion aproape s-a dublat. Și scumpirile nu se opresc aici. În 2023, numărul zborurilor a fost cu 11% mai mare decât cu un an în urmă. 1 din 4 zboruri a fost al unui companii aeriene low cost, iar automat mai multe curse înseamnă și o taxă de mediu mai mare.

Ford Motor se așteaptă să lanseze în doi ani și jumătate un vehicul electric de 30.000 de dolari, care ar putea fi profitabil CITEȘTE ȘI Ford Motor se așteaptă să lanseze în doi ani și jumătate un vehicul electric de 30.000 de dolari, care ar putea fi profitabil

Cea mai mare companie din Germania a anunțat că un bilet de avion ar putea fi mai scump chiar și cu 75 de euro în această vară din cauza taxelor de mediu.

Cel mai mare operator low cost din România vrea ca statul sa suporte cheltuielile de mediu. "Pentru a evita împovărarea pasagerilor cu costuri mai mari, solicităm guvernelor să ofere stimulente pentru a permite industriei aviatice să își atingă obiectivele de mediu mai eficient", a transmis compania maghiară WizzAir.

VIDEO&FOTO Constructor turc mobilizat pe Autostrada Ford, poate termina mult mai devreme. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Constructor turc mobilizat pe Autostrada Ford, poate termina mult mai devreme. "Doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica."

"Marii poluatori trebuie să plătească pentru emisiile de carbon. Ei plătesc și achiziționează certificate de emisii de carbon, dar există în acest moment și cote gratuite. Odată ce vor dispărea cotele gratuite, această taxă va fi de 160 de euro pe tonă", explică Luminița Roșca, consultant de mediu, citată de Observator News.

Compania aeriană de stat nu ia în calcul scumpirea biletelor în această vară. "Costurile suplimentare generate de utilizarea combustibilului durabil pentru aviație sau de alte cerințe de mediu sunt suportate direct de către companie", transmite TAROM.

Datele arată că avioanele private poluează de 5 până la 14 ori mai mult comparativ cu zborurile comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
taxa
bilete