Conflict în oraș între taximetriștii suceveni și șoferii ucraineni. Ultimii sunt mai ieftini. S-a ajuns și la plângeri penale

Auto/Transporturi   
Conflict în oraș între taximetriștii suceveni și șoferii ucraineni. Ultimii sunt mai ieftini. S-a ajuns și la plângeri penale

O parte dintre șoferii de taxi din Suceava reclamă, inclusiv prin plângeri penale, că ucrainenii le fac concurență neloială în aeroport.

Vizați de plângeri sunt mai ales polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi Aeriene Suceava, acuzați că se fac că nu îi văd pe ucrainenii care fac transporturi despre care se spune că sunt ilegale, anunță Monitorul de Suceava.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Vânzarea Telekom Romania Mobile Communications către Digi și Vodafone, posibil avizată chiar în acest semestru CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vânzarea Telekom Romania Mobile Communications către Digi și Vodafone, posibil avizată chiar în acest semestru

Microbuze înmatriculate în Ucraina, cu 12 locuri fiecare, au autorizație, pe licența unor firme de transport persoane din România. Astfel, acestea au dreptul să facă curse regulate de la Aeroportul Suceava spre Cernăuți, având un grafic de circulație și plătind inclusiv taxă pentru parcare în fața aeroportului.

Acești transportatori trebuie să aibă inclusiv liste nominale cu cei pe care îi transportă și au fost verificați de mai multe ori de către polițiști.

Cu privire la legalitatea acestor transportatori au fost efectuate verificări de către polițiștii de la Transporturi Aeriene Suceava, de către inspectorii de la ISCTR Suceava, și concluzia este că aceste microbuze fac legal curse, plătind taxele aferente, la zi.

Sunt însă și microbuze mai mici, 8+1, care fac același tip de transport. Aceștia nu sunt însă supuși licențierii. Iar în ultimii doi ani, în jur de 40 de mașini de acest gen au fost lăsate fără plăcuțe de înmatriculare, ultimele două chiar în luna decembrie a anului trecut, în urma unor acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi Aeriene.

PPC Energie, un furnizor care asigură energie pentru orice CITEȘTE ȘI PPC Energie, un furnizor care asigură energie pentru orice

Este nevoie însă ca măcar unul dintre pasagerii din mașină să spună că a plătit pentru cursă, pentru a se putea constata ”transportul ilegal cu autovehicule nelicențiate și neacreditate tehnic”.

Pe lângă amendă, în aceste cazuri se ridică pe loc și numerele de înmatriculare. Aceasta este și măsura cea mai dureroasă pentru ucraineni, nevoiți să își ia mașinile din zona aeroportului cu platforme.

În toate cazurile, ucrainenii au plătit imediat amenda pentru a scurta perioada în care nu au voie să mai intre cu mașina în România la 30 de zile, în loc de 6 luni de zile.

Dacă, însă, pasagerii din mașină declară că cei care au venit să îi ia sunt rude sau cunoștințe cu ei și nu se poate demonstra că plătesc o cursă, măsuri de sancționare nu prea se pot lua.

Surse din Poliție citat de Monitorul de Suceava spun însă că și activitatea unora dintre taximetriștii din Suceava este uneori sub limita legii, fiind cazuri când au fost luați la întrebări și cetățeni ucraineni care puteau dovedi că au venit la aeroport după membri ai familiei lor.

Miza este mare pentru că o cursă cu un taxi de la aeroport și până în Vama Siret este taxată cu cel puțin 50 de euro. În schimb, microbuzul ucrainean îi duce pe oameni până la Cernăuți cu 20-30 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
taximetriști
suceava