CNAIR rămâne neclintită în decizia de a închide Valea Oltului: Construcția autostrăzii Sibiu - Pitești este esențială pentru România și nu mai poate fi amânată

CNAIR rămâne neclintită în decizia de a închide Valea Oltului: Construcția autostrăzii Sibiu - Pitești este esențială pentru România și nu mai poate fi amânată
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:06

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere subliniază importanța lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și anunță că realizarea celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată. Ciculația pe Valea Oltului va fi închisă pe timpul zilei, în intervalul orar 6.00 - 20.00, timp de o lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Construcția autostrăzii Sibiu - Pitești este esențială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin - Dunăre). Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est - Vest (Constanța - Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră. De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată! Secțiunea 2 (Boița - Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie - 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028”, transmite CNAIR.

Cognizant România lansează noi angajări CITEȘTE ȘI Cognizant România lansează noi angajări

Potrivit companiei, traficul pe Valea Oltului va fi restrictionat. Timp de o lună, în perioada 8 iulie - 9 august, circulația se va închide pe DN7 pe timpul zilei, între orele 6.00 și 20.00, scrie News.ro.

Totuși, pentru accesul locuitorilor din zona Lazaret și a personalului care lucrează la spitalul psihiatric din zonă vor fi stabilite două intervale orare, între 7.00 - 7.30 și 16.00 - 16.30 în care se va putea circula doar însoțit.

De asemenea, autovehiculele Poliției, pompierilor și salvării vor avea acces în cazuri urgente, tot însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.

CNAIR mai explică faptul că DN7 se va închide parțial pentru a fi construită autostrada Sibiu- Pitești, iar pentru aceasta suprafețe mari de pădure trebuie defrișate.

HARȚI Patru rute alternative posibile după închiderea circulației pe Valea Oltului CITEȘTE ȘI HARȚI Patru rute alternative posibile după închiderea circulației pe Valea Oltului

”Pădurile sunt pe versantul care trece în aliniamentul DN7. Este nevoie ca porțiunea dintre Boița și Lazaret, de 8 km, a DN7 să fie închisă”, precizează CNAIR.

Tot CNAIR explică faptul că dacă lucrările nu încep cât mai repede există riscul ca deschiderea circulației pe autostrada Sibiu- Pitești să întârzie mult, peste termenele contractuale.

”Întârzierile ar fi de minimum 6 luni și penalizări financiare. (...) Avem două variante: fie construim autostrada, fie riscăm să nu o mai putem construi prin Programul Transport 2021 - 2027. Avem de ales între a plăti pentru construcție sau a plăti penalizări de întârziere extrem de mari din cauza statului, fără să avem certitudinea că autostrada va fi construită”, subliniază CNAIR.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
valea oltului