ANPC, recomandări pentru cei care călătoresc cu avionul

ANPC, recomandări pentru cei care călătoresc cu avionul
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 10:31

Directorul general al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, face publice recomandări pentru cei care călătoresc cu avionul, el sfătuindu-i pe aceștia să cumpere bilete direct de la companiile aeriene sau de la agențiile de turism și să evite comercianții de bilete de avion care au sedii în afara Uniunii Europene.

„Achiziționați bilete de pe site-ul oficial al transportatorului aerian sau de la agenții de turism, în situația în care drepturile dumneavoastră nu sunt respectate aveți posibilitatea să vă adresați direct acestuia sau acestora. În situația în care sunteți un pasager de transport aerian cu drepturile afectate în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor, în cazul refuzului la îmbarcare, anulării cu mai puțin de 14 zile înainte zbor, sau în cazul întârzierii prelungite a zborurilor (o întârziere de cel puțin trei ore la sosire)”;  arată Paul Anghel.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Turcii de la Gülermak sunt gata să înceapă forajul la metroul din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI VIDEO Turcii de la Gülermak sunt gata să înceapă forajul la metroul din Cluj-Napoca
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acesta amintește faptul că cei care au cumpărat bilete de avion au dreptul de a primi compensații din partea  transportatorului aerian doar dacă solicită acest drept în scris, conform politicii operatorilor economici, și/sau dacă depun o reclamație la Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor sau la Centrul European al Consumatorilor Romania - ECC Romania, scrie News.ro.

„Atenție la comercianții și piețele online care nu au sediul in Uniunea Europeană! Dacă operatorul economic care administrează site-ul de pe care achiziționați biletele nu are personalitate juridică în Uniunea Europeană capacitatea autorităților de a interveni în protejarea intereselor consumatorilor este limitată, astfel încât nu puteți fi siguri că veți beneficia de drepturile prezentate mai sus”, mai notează Paul Anghel.

Acesta atrage de asemenea atenția asupra faptului că firme de recuperare a despăgubirilor pentru zboruri anulate sau întârziate pot percepe comisioane de până la 30% plus TVA din valoarea despăgubirilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
avion