Americanii de la Kleiner Perkins, care au ajutat UiPath să ajungă „unicorn”, aruncă în piață încă 2 miliarde dolari pentru startup-uri și alte companii IT

Americanii de la Kleiner Perkins, care au ajutat UiPath să ajungă „unicorn”, aruncă în piață încă 2 miliarde dolari pentru startup-uri și alte companii IT
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 12:26

Firma americană de investiții Kleiner Perkins, care a investit și în compania româno-americană UiPath, a mai strâns acum 2 miliarde de dolari pentru a finanța startup-uri și alte companii IT, în schimbul unor pachete de acțiuni în business. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noul capital este distribuit în 2 fonduri de investiții:

  • KP21 (al 21-lea fond de venture capital al companiei)- în valoarea totală de 825 milioane dolari. Este destinat companiilor tech aflate la început de drum (early-stage).
  • KP Select III - în valoare de 1,2 miliarde de dolari. Este pentru companii IT aflate într-un stadiu avansat al expansiunii.
Peste 40.000 de firme au fost radiate la nivel național în acest an CITEȘTE ȘI Peste 40.000 de firme au fost radiate la nivel național în acest an

Tehnologiile de interes pentru investitorii de la Kleiner Perkins sunt: 

  • enterprise software (softuri pentru firme),
  • consumer (tehnologii pentru consumatori),
  • healthcare (tehnologii în domeniul sănătății),
  • fintech (tehnologii în sectorul financiar),
  • hardtech (produse ce combină hardware cu software).

Toate aceste domenii de interes trebuie să aibă acum și o componentă de inteligență artificială, arată Start Up Cafe.

„Fiecare domeniu va fi accelerat enorm de AI. Sarcinile repetitive sunt automatizate și transferate rapid către AI, astfel încât oamenii să se poată concentra pe ceea ce fac cel mai bine - raționament de nivel superior și luarea deciziilor. Creativitatea umană va fi completată cu inteligența mașinilor și va deschide calea pentru experiențe noi pentru consumatori. Industriile care au adoptat software-ul mai lent și care necesită mână de lucru pentru muncă de nivel scăzut- cum ar fi asistența medicală, juridică, finanțe- se vor transforma rapid. Noile experiențe și cerințe de calcul vor deschide oportunități în hardware și infrastructura fizică” - comentează Kleiner Perkins pe blog.

Compania de investiții Kleiner Perkins, din Silicon Valley (Menlo Park), are o istorie de 52 de ani. De-a lungul timpului a investit în companii de tehnologie ca Google, Amazon, Twitter (X.com), Compaq,  Electronic Arts. 

Kleiner Perkins a ajutat și startup-ul românesc UiPath să devină „unicorn” în anul 2018. Mai exact, în martie 2018, compania IT româno-americană a obținut o investiție de serie B de 153 de milioane dolari de la fondurile Accel Growth Found, Kleiner Perkins Caufield & Byers și Capital G (fondul de investiții al Google). Atunci, producătorul de roboți software (RPA) a fost evaluat la 1,1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
kleiner perkins
investitii
bani