Amazon a devenit prima companie care ocolește un standard global pentru verificarea compensațiilor de carbon, dorind un standard nou

Amazon a devenit prima companie care ocolește un standard global pentru verificarea compensațiilor de carbon, dorind un standard nou
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:39

Amazon a devenit prima companie care ocolește un standard global pentru verificarea compensațiilor de carbon, care a fost dezvoltat de o organizație non-profit finanțată în mare parte de fondatorul și președintele executiv al conglomeratului tehnologic din SUA, Jeff Bezos, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Amazon susține dezvoltarea unui nou standard, care ar putea permite retailerului online și furnizorului de cloud computing să-și atingă obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la zero pe net până în 2040, scrie News.ro.

FOTO Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, inaugurează o nouă fabrică CITEȘTE ȘI FOTO Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, inaugurează o nouă fabrică

Criticii se tem că această mișcare ar putea duce la confuzie pe piață și la un compromis în ceea ce privește standardele de compensare a emisiilor de carbon.

Companiile aflate sub presiune pentru a-și reduce emisiile pot cumpăra credite de la dezvoltatorii de proiecte care absorb carbon, cum ar fi prin reîmpădurire. Piața de compensare a rămas mică din cauza unui număr limitat de proiecte care își pot verifica beneficiile climatice.

Amazon a declarat că a finalizat lucrările la Abacus, un cadru pentru verificarea calității compensațiilor de carbon în reîmpădurire și agrosilvicultura.

Amazon a dezvoltat standardul cu registrul de carbon Verra ca o alternativă la cel dezvoltat de Consiliul de Integritate pentru Piața Voluntară a Carbonului (ICVCM), cel mai mare grup din lume care reunește sectorul privat și grupuri de mediu dedicate validării compensațiilor de carbon.

Verra a anunțat pentru prima dată că dezvoltă eticheta împreună cu Amazon și grupul său de lucru Abacus în 2022.

Bezos, prin Fondul său pentru Pământ de 10 miliarde de dolari, pe care l-a înființat pentru a combate schimbările climatice, este unul dintre cei mai mari donatori ai ICVCM, care a investit cel puțin 11 milioane de dolari în ICVCM, și organizația soră Voluntary Carbon Markets Integrity Initiative, de la lansarea lor în 2021.

Jamey Mulligan, șeful de neutralizare a carbonului al Amazon, a declarat într-un interviu că compania a evaluat și susținut activitatea ICVCM, dar că își dorește un standard mai ambițios.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
carbon