În Sardinia au murit 20.000 de oi: Ce se întamplă și de ce virusul „Limba albastră” a devenit o urgență

În Sardinia au murit 20.000 de oi: Ce se întamplă și de ce virusul „Limba albastră” a devenit o urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:00

În doar câteva luni, în regiunea Sardinia din Italia au murit peste 20.000 de oi. Virusul „Limba albastră” a devenit o urgență. Provoacă febră, ulcere, hemoragii, avorturi spontane și deces. Se transmite prin înțepăturile unor musculițe din specia Culicoides.

Nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă provoacă dificultăți la înghițire și respirație la animalele infectate, care pot avea limbile albastre. Sardinia găzduiește aproape jumătate din efectivul de ovine al Italiei și joacă un rol important în producția de brânzeturi precum pecorino, arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO O companie din SUA lansează primele produse în România, după ce a cumpărat o cramă din Dealu Mare. Planuri de extindere globală cu stră-strănepotul lui Bram Stoker CITEȘTE ȘI FOTO O companie din SUA lansează primele produse în România, după ce a cumpărat o cramă din Dealu Mare. Planuri de extindere globală cu stră-strănepotul lui Bram Stoker
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

După secetă, virusul limbii albastre este o altă lovitură dată fermierilor. Potrivit experților, schimbările climatice alimentează răspândirea bolii. Până acum, anul acesta au fost înregistrate aproape 3.000 de focare, față de cele 371 de anul trecut și deocamdată nu se întrevede nicio soluție.

viewscnt
Afla mai multe despre
oi
sardinia